De zomer-hifi top 10

media chair

De warme dagen zijn gearriveerd. Dat betekent klap- en ligstoelen naar buiten, een kan met ijswater, koud biertje, rosé, barbeque… en muziek. Maar welke apparatuur is nu een must voor de warme zomerdagen? Wij hebben een tiental op een rijtje gezet die naar ons idee onmisbaar zijn voor de zomer.

Sonos Play5

De Sonos Play5 is een ideaal apparaat voor wie muziek in de tuin wil hebben. Mobiel, goed geluid en zéér gemakkelijk in gebruik. De prijs is wellicht wat pittig voor sommigen. Maar besef wel dat dit een serieuze mobiele speaker is. En bij Sonos gaat het om uitbreidbaarheid en gebruiksgemak. Plug and Play… keer op keer weer.

Canton WA100

Weleens gedacht aan een serieus hifi-systeem voor in de tuin? Maar ja: die draden… niet zo handig. Er zijn draadloze versterkers. Canton heeft een setje: de WA100. Een prima versterker met een eenvoudige setup. En de prijs is nog best te overzien met ongeveer 600 euro. Hele zware speakers moet u er natuurlijk niet aan gaan koppelen, maar een ‘eenvoudig’ setje voor de tuin is hier heel goed mee aan te sluiten!

Waterdichte Visaton

Visaton 980VS-WB13BNatuurlijk blijft het weer niet altijd goed. Een plensbui is eerder regel dan uitzondering in Nederland. Vandaar dat we voor buitengebruik toch waterdichte speakers aanraden. Het welbekende, Duitse Visaton heeft een hele serie ‘marine’ luidsprekers. Ideaal voor buiten en een prima klank. Voor ook nogeens een redelijke prijs. Wat wilt u nog meer?

B&O voor onderweg

Er zijn niet bijster veel docking stations die mee kunnen. B&O Play heeft nu de Beolit 12: een draagbare speaker met accu. Kortom: écht draagbaar en niet een dock die u van het ene naar het andere stopcontact moet dragen. De klank? Ronduit indrukwekkend goed. De prijs? Pittig: tegen de 700 euro. Tsja: het blijft B&O…

Sennheiser RS180

Sennheiser RS 180

Niet alle buren in Nederland zitten te wachten op muziek. En laten we eerlijk zijn: het is ook niet heel sociaal om uren lang op volume te spelen. Wilt u lekker buiten in de tuin genieten van uw collectie, dan is de Sennheiser RS180 een goede partner. Draadloos, compressieloze overdracht en uitstekend comfort. Natuurlijk zijn er alternatieven, maar wij weten van Sennheiser dat ze degelijke producten maken. En daarbij komt dat het Kleer-protocol uitstekend werkt. De prijs: officieel 259 euro, maar hij is voor rond de 180 euro online te krijgen.

Smartphone

Wij zouden hem bijna vergeten: de smartphone. Inmiddels een onmisbaar stuk gereedschap. Ook in de hifi. Niet als bron natuurlijk, maar wel als afstandsbediening voor talloze apparaten. Denk aan Sonos, Squeezebox, en talloze streaming spelers van gerenommeerde merken. Welke smartphone u moet kiezen, is afhankelijk van uw wensen en eisen… en budget. Android werkt uitstekend, net als Apple. Windows Phone moet nog wat zieltjes winnen, maar wij zijn er al enthousiast over. Eenvoudig in gebruik en er zijn al interessante modellen van HTC, Nokia, LG en Samsung.

Tablets

Net als de smartphone, is de tablet ook een zeer prettig stuk gereedschap. Het scherm is groter, waardoor app-ontwikkelaars meer ruimte hebben voor informatie. Dat werkt prettiger dan een klein scherm. Tablets zijn er ook in alle soorten en maten. Maak niet de vergissing voor een goedkoop model te gaan! Dat is 9 van de 10 keer troep. Een goede tablet is voor ongeveer 400 euro te koop (Android en Apple). De Apple iPad heeft nu een bijzonder mooi scherm (retina-scherm met hoge resolutie) en heeft de meeste apps. Vandaar dat veel consumenten daar – terecht – voor kiezen.

iBamboo Budget-dock

iBambooEen bamboe-stok met een gat erin. Meer is het eigenlijk niet. Maar ja: de natuurkunde leert ons dat een klankkast werkt. En daar speelt iBamboo heel slim op in. Bijkomend voordeel van deze passieve iPod / iPhone dock: hij is heel milieuvriendelijk. Geen versterker, geen nare verpakkingen… gewoon een stuk bamboe. De prijs: 6 dollar voor de gewone en 29 dollar voor de Urban… maar dat is eigenlijk een plastic neppert…

B&W C5 in-ears

Wie gewoon zijn draagbare mp3-spelertje wil gebruiken, zoekt waarschijnlijk een goede in-ear. Wij waren zéér blij verrast door het comfort en de geluidskwalteit van de B&W C5. In eerste instantie is het systeem van inbrengen wat vreemd, maar eenmaal onder de knie is het erg logisch. Voordeel van de C5: hij is ook prima voor sporters geschikt. Hij valt namelijk nooit uit! Prijs: 179 euro.

Mediachair

media chairHij bestaat nog niet, maar het is wel leuk: de Mediachair. Een stoel met ingebouwde speakers. En natuurlijk met een dock-gedeelte voor de Apple iPhone of iPod. De prijs is – vanwege het feit dat het een prototype is – niet bekend. Maar ja: reken op een aardig bedrag. Toch: hoe mooi moet hij zijn om vanuit deze luie, muzikale stoel te genieten van de zon? We missen wel een plek om het biertje, wijntje of ander verkoelend drankje op te zetten…

Geef een reactie