Fabrieksbezoek: Alpha Audio op bezoek bij dCS

Door ontwikkelen

Inhoud

Bij R&D kijken ze natuurlijk ook continu naar de markt en de nodige ontwikkelingen. Denk aan extra streaming services als Tidal, Google Cast of Qobuz. Of natuurlijk nieuwe formats als MQA wat pas geleden gelanceerd is in alle compatible dCS-producten.

We zien ook dat ze daar naar ogenschijnlijk onbelangrijke details kijken. Denk aan een dubbele bodemplaat om resonanties te dempen. En wie denkt: gemakkelijk toch? Twee plaatjes lijmen. Nee dus. De platen zijn namelijk niet even dik. Anders zouden de platen gewoon de resonanties doorgeven aan elkaar.

Asymmetrisch

Ook zien we dat het gehele apparaat asymmetrisch is ingedeeld. Ook dit om resonanties tegen te gaan en strooivelden tegen te gaan. Mooi dit soort details in een product. Om maar te zwijgen over het logo en de ‘tag line’ die op de print staat. Niemand die het gaat lezen, maar het staat er mooi wel! En dat zegt eigenlijk alles over dit bedrijf: het gaat om de details… Want dat maakt of breekt de muziek waar wij zo van genieten.

5 reacties

  1. Ik had ooit n dCS geïntrigeerde cd speler de pi8, pracht van n speler. Toen deze uitkwam koste deze nieuw 12000 euro. Best wel n flink bedrag, ik kocht deze als occasion. Ik vond t echt n topspeler, totdat ik na n paar jaar wat aant loopwerk kreeg. Moest uiteindelijk n nieuw loopwerk in, marrrrr dat was niet meer leverbaar voor dit type. Zo n dure speler en dan bestaat t loopwerk niet meer en werd ook niet meer gemaakt. Dat vond ik echt balen en ook erg raar van zo”n bedrijf dat zoiets niet leverbaar meer was. Dus dat betekende exit dCS???

    1. Je hoeft de bladgouden versie niet te kopen. En dCS zelf zegt ook gewoon dat het niet beter klinkt. Dat goud – of welke speciale finish dan ook – is pure bling. Echter onder de kap is een ander verhaal. Als je ziet hoe dit is gemaakt, snap je beter de prijzen. Daarbij: welke fabrikant ondersteunt zijn producten meer dan 10 jaar? Gratis en voor niets? Op de aanschaf na natuurlijk…

  2. Zullen ongetwijfeld goede producten zijn die dCS maakt.
    Ok mooi van die software updates. Maar mijn hemel wat een prijskaartjes daar. Wel benieuwd naar vergelijkende testen trouwens.
    Voorlopig nog maar even door rommelen met mijn Cord dac-je! 🙂

Geef een reactie