Fotoverslag Aria Kit Oppo BDP-105D

Aria Kit Oppo

Aria – bekend van streamers – heeft een speciale kit voor de Oppo BDP-105(D). Een kit die zelf in te bouwen is. Tenminste: als u een beetje handig bent. Wij hebben voor de test van de Oppo BDP-105D met Aria Kit deze uitbreiding ingebouwd. Voor wie het interessant vindt, hebben we foto’s van dit proces genomen. Een recensie van de speler met Aria Kit komt binnenkort online. 

Alles uit elkaar

Om de kit in te bouwen moet aardig wat uit elkaar. Niet alleen het achterpaneel moet eraf, ook een print moet verwijderd worden en de afdekking van de voeding moet er even af. Wie niet graag sleutelt in dure apparaten, kan dit ook gewoon laten doen. De importeur van Oppo en deze Aria – JVB Digital – kan het geheel ook kant en klaar leveren. Wij vinden het gewoon leuk om zo aan de slag te gaan met deze kit.

USB kwijt

De Aria kit heeft een eigen voeding en een eigen netwerkaansluiting. Dat is even iets om rekening mee te houden als u aan de slag gaat. De digitale uitgang gaat via USB de USB-dac van de Oppo in. Aan de achterzijde lust u de usb-kabel dus door. Dat betekent dat de d/a-conversie door de Oppo gedaan wordt en niet door de Aria-kit zelf. Wederom iets om even in het achterhoofd te houden, want dat betekent dat u in feite nooit beter of mooier kunt spelen dan de Oppo zelf. Het gaat hier dus écht om een andere streaming-client en niet om een geheel nieuwe streamer die u inbouwt.

Prijs

De Oppo BDP-105D met Aria Streaming client kost 2200 euro exclusief BTW. Dus 2662 inclusief BTW. De Aria Kit los kost ongeveer 900 euro. Dat is een pittige prijs. Uit de test zal blijken of het de investering waard is. Want feit is: de Oppo is een geweldige machine met al een streamer ingebouwd. Zowel voor audio als video. De interface is weliswaar wat oudbollig, maar het werkt wel. En ook via de usb-input kunt u in feite alles streamen. Ook DSD en high-res PCM. Dat is een kwestie van een laptopje met de juiste software (of beter nog een htpc) eraan koppelen en klaar is Kees.

6 reacties

 1. Prijs is idd erg pittig maar als het goed geimplementeerd is kan ik best begrijpen dat er genoeg mensen zijn die het er voor over hebben. Laten we eerlijk zijn htpc die GOED klinkt heeft ook nadelen. Om het niv. van een uitstekende cd speler te halen, is een externe usb dac noodzakelijk, heb je de juiste software en instellingen nodig, moet je het zelf bouwen, passief gekoeld zijn, een ssd gebruiken ipv van hdd. ik ben zo ver gegaan om een externe lineaire voeding aan te sluiten en is de htpc te voorzien van een aparte jcat usb kaart waar weer een prijzige kabel aan hangt. Die prijs kan dus ook snel oplopen. Maar goed je bent vrij in hoever je gaat en je kan telkens weer een upgrade toevoegen dat is het mooie eraan 🙂 en bluray op pc is drama. Weer andere software nodig. Highres legale downloads is nog in opkomst. Maar als je in het grijze download circuit de weg weet dan is al die ellende uiteraard niet van toepassing 😉

 2. Begrijp niet wat die Aria Kit toevoegt of zelfs wat het nu is? Tuurlijk kan ik dit opzoeken met Google… Lijkt me niet de bedoeling van een post op dit blog dat ik een externe bron moet raadplegen. Meer uitleg graag?

  1. Beste Fabian,

   Er komt nog een uitgebreide review. Maar om het even kort uit te leggen: de Aria Kit is een streaming client. Dus een apparaatje dat u aan het netwerk kunt koppelen om muziek mee te kunnen afspelen vanaf bijvoorbeeld een NAS of een internet radiostation. Door deze in de Oppo te bouwen, hebt u – potentieel – een complete alles-in-één oplossing. De Aria laat zich bijvoorbeeld beter bedienen dan de standaard streaming-client van de Oppo. De app is beter en de web-interface ook. Of het beter klinkt, durf ik nog niet te zeggen. Daar is het nog te vroeg voor… Mijn collega Yung is dat nu grondig aan het testen.

   1. Nu vat ik hem. Klinkt veelbelovend, mits goed geimplementeerd. Op softwaregebied (gebruiksgemak) blijven die ‘highend’ fabrikanten hopeloos achterlopen. Die hebben daar uiteraard ook (nog) niet de middelen voor. Daarom mijn keuze voor gemodificeerde HTPC. Best of both Worlds 🙂 maar die Aria kan dus de Oppo echt meerwaarde geven. Kijk uit naar de review!

    1. Ik snap je punt van de htpc. Ik draai er ook al jaren mee. (Met xbmc erop). Werkt perfect met een goede usb-dac. De Oppo is goed bevallen als multi-speler. Ik heb de Aria Kit ingebouwd en even een naar een collega gestuurd. Meerdere ervaringen zijn altijd interessant. Enige punt voor mij is de prijs… de Aria Kit is nogal duur… Maar als het perfect werkt… :-).

     1. Gebruik je een usb dac? Jriver weet nog net wat meer uit de muziek te halen dmv van kernelstreaming. Maar aangezien jullie zelf tutorials schrijven over Jriver heb je dat vast naast xbmc draaien net als hier. Voor film / TV vind ik XBMC prettiger werken maar voor het organiseren van muziek is het een draak van een programma.

Geef een reactie