Preview Kodi 14 – Xbmc 14

Kodi 14

Onlangs is de Alpha-4 versie van het nieuwe Xbmc uitgekomen: Kodi 14. Kodi wordt de nieuwe naam van Xbmc: Xbox Media Center. De reden is dat de naam Xbmc niet echt meer op gaat. Het is te anders dan de eerste lancering. En met een Xbox heeft de software eigenlijk niets meer te maken. Kortom: andere naam… 

Wij gebruiken Xbmc vanaf versie 8 ongeveer. En het bevalt elke versie weer beter. Met name versie 12 is een grote verandering geweest, omdat vanaf die versie er een compleet nieuwe audio engine is gekomen. En die klinkt echt een stuk beter dan die van versie 11. Versie 13 brengt echte high-res ondersteuning en een nog iets betere audio engine. Kodi 14 brengt niet echt veel nieuws, maar wel een paar interessante toevoegingen.

Update

Kodi 14 is meer een update en oppoets-sessie dan een complete ‘overhaul’. Toch brengt het wat leuke toevoegingen. Denk aan DSD-support. Jazker: ook Kodi (of Xbmc) kan nu DSD afspelen. We hebben het nog niet getest, maar we gaan er vanuit dat het gewoon werkt. Zonder tweaks, gerotzooi met drivers en andere ongein. Out of the box DSD! Wie wil dat nu niet.

Verder zien we een verbeterde support voor Upnp, 4K-ondersteuning voor Android, meer processor-support en multi-threaded video-decoding. Echter nog niet hardwarematig, dus echt interessant is de laatste niet. Komt nog wel…

Bekijk de video van Kodi 14

We hebben een video gemaakt waarbij we even door de software lopen. Kijkt u mee?

4 reacties

 1. Ik ben nog even terug gegaan naar XBMC 13.2 vanwege bugs in KodiLauncher op Windows 8.1, maar dat zal zeker snel stabiel zijn, en dan mis ik slechts nog wat beeldbewerking die je wel in JRiver hebt

  1. Dag Spoek,

   Er komt een beta aan zeer binnenkort. Daar moeten de meeste bugs wel uit zijn.

   Gebruik je de beeldbewerkings-extra’s in JRiver dan? Ik vind dat echt een loze toevoeging. Maar zo zie je maar: iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen!

 2. Ik vind Kodi prettiger (was voorheen Xbmc). Mede door de eenvoud in vergelijking met J River. En nu Kodi ook DSD kan afspelen, is er eigenlijk geen verschil meer in functies. J River blijft wel wat meer te tweaken natuurlijk.

 3. Is deze beter of minder geschikt tov JRiver 19 of 20? Jriver veel instel opties (te veel..) en coverart is goed en overzichtelijk. Wat zijn dan de voordelen van Kodi?

Geef een reactie