Verslag 5 Senses Show AudioXperience

AudioXperience is vijf jaar. En dat moet gevierd worden! En hoe kan dat beter dan een geweldige show rondom de merken die je zelf voert? In samenwerking met de mensen die deze merken naar Nederland halen; de importeurs. Het resultaat is de 5 senses show die AudioXperience heeft gehouden in Heeze. 

De bewegwijzering was prima! Al kan je ook gewoon je oren volgen… langs het pad naar het pand klonk al muziek.

Het is een geweldige show geweest. Een show op een prachtige locatie. Een locatie met uitstekende ruimtes, waardoor de muziek in veel gevallen goed tot zijn recht kwam. En dat hebben we vaak anders gehoord. Natuurlijk kan het beter, maar voor showbegrippen is het uitstekend. Waar het echter allemaal om draait, is de muziek. En die was er. Gelukkig niet te hard en gelukkig praten de bezoekers er niet continu doorheen, waardoor we goed hebben kunnen luisteren. (Raar maar waar, maar op hifi-shows wordt zelden geluisterd).

Wat stond er zoal op de 5 senses show? Denk aan Ayre met Wilson Audio Sophia’s. Prachtige set waarbij de natuurlijkheid en ‘massa’ vooral opvielen. Mooie set, Audiac! Wat ons betreft best sound of the show!

Linn speelde met een multiroom-systeem dat bestond uit een Magic, Klimax DS en de Kiko. En dat werkte allemaal prima samen. Ook leuk is de nieuwe software waardoor de Linn Streamer als geluidskaart wordt herkent door de pc. Het resultaat is dat je direct, via het netwerk, naar je Linn Streamer kan spelen. De software staat hier. Absolute aanrader als u een Linn-streamer bezit!

What’s next? Piega met onder meer Musical Technology. Dat klinkt leuk, maar maakte niet een onuitwisbare indruk. Dat deed het Magico / Nagra-systeem wel. Hoewel we de muziek daar niet echt konden waarderen (zwaar orgelwerk), was het systeem tot een enorme dynamiek en diepgang in staat. Erg mooi. En waarschijnlijk prijzig… we hebben geen prijzen gehoord.

De Wilson Audio Sophia’s met Ayre… best sound of the show misschien wel!

Latham stond er ook met de streamers, cd-spelers en zelfs platenspeler. Erg mooi, maar dat wisten we al uit een eerdere demo. Luchtig, snel, vol en muzikaal… al was het een tikje te warm van klank in deze ruimte. Het is ze vergeven, want Naim weet hoe audio moet werken én hoe het moet klinken, dat is wel duidelijk geworden in de talloze shows die we hebben bezocht.

Audioquest is ook van de partij met uiteraard hun complete gamma kabels én de DragonFly. Hoewel we niet overtuigd zijn van het nut van al die usb- en netwerkkabels, zijn we wél erg gecharmeerd van de DragonFly. En ook bij deze demo bewijst het kleine usb-dacje wat het kan.

More Music staat met een set die bestaat uit de Aurender, Audio Physics en Primare (Pre32 en A34.2 x2). Een mooie set. De Aurender-streamer kenden we nog niet, maar het is een leuk product: eigenlijk een directe vervanger van de cd-speler. Het is namelijk een digitale speler met een harde schijf en ssd’s. De harde schijf schuift de data naar een ssd die dan de data weer door een codec gooit. De bediening kan vanaf een iPad. Jammer dat er geen streaming-mogelijkheid in zit gebouwd. Dat had wel gemogen voor 6000 euro.

Tenslotte nog een set die we echt niet kenden: beChocolate en Totem. We kennen Totem van naam, maar de beChocolate niet. Een geinig alles-in-één apparaatje uit België, zo begrijpen we van de importeur. De beChocolate kan geheel naar wens worden uitgevoerd met een streamer, cd-speler, wifi, phono-trap, etc. Wat wij hebben gehoord, klinkt prima. Ook de Totems trouwens.

Geef een reactie