Verslag High End Munchen 2017 – Deel 4

Concluderend

High End 2017 - saxofoon

High-end beleving heeft voor ons te maken met verbondenheid met de muziek. Het realisme in de weergave van zang en instrumenten. En hiermee is decennia geleden de zoektocht begonnen naar het perfecte geluid. Hierom houden wij zelf vast aan de old-school high-end audio om flexibel te upgraden. Maar we zien ook dat de high-end markt verschuift.

Componenten mogen mooi zijn en de jongere generaties met een smartphone grijpen al snel naar een hoogwaardige hoofdtelefoon. Vinyl heeft op deze jongere groep eveneens een aantrekkingskracht en hier op aansluitend vinden we hoofdtelefoonversterkers waarop direct een platenspeler kan worden aangesloten. De industrie gaat dus mee en dit vinden we een prachtige ontwikkeling.

Tijdens het beursbezoek ervaren we bij sommige merken een warm bad gevoel. Beleving en een naadloze aansluiting bij onze hedendaagse lifestyle. High-end audio is niet meer stoffig en voorbehouden aan een kleine groep enthousiastelingen. High-end mag anno 2017 weer hip en cool zijn.

15 reacties

 1. Ik mis The Chord Company. Waren die niet aanwezig? Ben nogal gecharmeerd over de kwaliteiten die zij brengen. Vooral de “betaalbare” nieuwe Shawline interconnects, de rest heb ik nog niet uitgetest.

  1. Hallo Nick,

   De Chord Company was zeker aanwezig. Ben het met u eens dat deze firma mooie producten maakt.

   Er zijn helaas meer mooie merken die we niet hebben opgenomen in dit verslag. We moesten keuzes maken. Als we alles zouden beschrijven en fotograferen dan zouden we tot volgend jaar Kerst nodig hebben gehad om de informatie te verwerken. Hiervoor is deze beurs gewoon te groot.

   1. Hallo Harro,

    Zeg maar je tegen me hoor;-)
    Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe groot dit in werkelijkheid is en hoop er ooit eens zelf aanwezig te kunnen zijn. Maar goede keuzes hebben jullie wel gemaakt op alle gebieden wat audio te bieden heeft en nogmaals mijn complimenten daarvoor en ben blij met jullie uitputtende werk al dit moois te verwoorden. Een pluim waard;-)

  1. Dag Gwenn,

   Hij is niet de weg kwijt hoor! Het is serieus hoorbaar… hoe het precies werkt. Ik hoop dat nog uit te vinden. We krijgen een sample… dus wordt vervolgt!

   1. even serieus. iedereen ziet dat hij de weg kwijt is. als ik zo vrij mag zijn , in eerdere video’s wordt ook alles wat hij zegt als wetenschap benoemd…. er is nergens bewijs, en misschien is wetenschap niet geheel bekend >? maar er schijnt bewijs geleverd te moeten worden voordat men het wetenschap noemt.
    Misschien is het tijd voor data ? als in metingen van wat een kabel doet naast de luistersessies.

 2. Mooi verslag hoor. Natuurlijk ook hele mooie producten maar wie had dat niet verwacht. Even met beide benen op de grond blijven, ik zag dat de MA met de nieuwe Silver serie qua uiterlijk de PL200II volgt (m.u.v. de bandtweeter) en niet de eerder uitgekomen Gold serie. Wie weet volgt er al spoedig een nieuwe Gold serie 😉 Kan toch niet zo zijn dat de tussen de Silver- en de Platinum Serie geplaatste Gold Serie nog jaren door moet met een verouderd uiterlijk!

Geef een reactie