Verslag High End Munchen 2017 – Deel 4

Kabels te kust en te keur

High End Munchen 2017

Bekabeling is ook niet weg te denken bij een high-end beurs. Netspanning, interlinks en speakerkabels worden massaal gepresenteerd. Enerzijds afkomstig uit productielanden, maar ook exclusieve handgemaakte bekabeling van exotische materialen uit westerse landen.

De gevestigde en bewezen merken als Cardas, Nordost, Van de Hul, Crystal en Siltech ontbreken ook niet in München. Hiernaast zien we een enorme aanwas uit zo ongeveer alle windstreken van de wereld. Nou ja, heel eerlijk nemen we toch wel een oosters windje waar.

Generaliserend kunnen we zeggen dat de soms twee tot drie duimen dikke kabels er indrukwekkend uit zien, de marketingmachine zijn werk uitstekend heeft gedaan. Zo ook bij de losse stekkers en onderdelen. De zelfbouwers onder ons hebben met verschillende kleuren, materialen en legeringen een ruime keuze aan connectors. Het achterliggende bedrijf en de geboden kwaliteit? Daar kunnen we niet heel veel over zeggen. Prijzen zijn in elk geval niet voor ieders beurs.

15 reacties

 1. Ik mis The Chord Company. Waren die niet aanwezig? Ben nogal gecharmeerd over de kwaliteiten die zij brengen. Vooral de “betaalbare” nieuwe Shawline interconnects, de rest heb ik nog niet uitgetest.

  1. Hallo Nick,

   De Chord Company was zeker aanwezig. Ben het met u eens dat deze firma mooie producten maakt.

   Er zijn helaas meer mooie merken die we niet hebben opgenomen in dit verslag. We moesten keuzes maken. Als we alles zouden beschrijven en fotograferen dan zouden we tot volgend jaar Kerst nodig hebben gehad om de informatie te verwerken. Hiervoor is deze beurs gewoon te groot.

   1. Hallo Harro,

    Zeg maar je tegen me hoor;-)
    Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe groot dit in werkelijkheid is en hoop er ooit eens zelf aanwezig te kunnen zijn. Maar goede keuzes hebben jullie wel gemaakt op alle gebieden wat audio te bieden heeft en nogmaals mijn complimenten daarvoor en ben blij met jullie uitputtende werk al dit moois te verwoorden. Een pluim waard;-)

  1. Dag Gwenn,

   Hij is niet de weg kwijt hoor! Het is serieus hoorbaar… hoe het precies werkt. Ik hoop dat nog uit te vinden. We krijgen een sample… dus wordt vervolgt!

   1. even serieus. iedereen ziet dat hij de weg kwijt is. als ik zo vrij mag zijn , in eerdere video’s wordt ook alles wat hij zegt als wetenschap benoemd…. er is nergens bewijs, en misschien is wetenschap niet geheel bekend >? maar er schijnt bewijs geleverd te moeten worden voordat men het wetenschap noemt.
    Misschien is het tijd voor data ? als in metingen van wat een kabel doet naast de luistersessies.

 2. Mooi verslag hoor. Natuurlijk ook hele mooie producten maar wie had dat niet verwacht. Even met beide benen op de grond blijven, ik zag dat de MA met de nieuwe Silver serie qua uiterlijk de PL200II volgt (m.u.v. de bandtweeter) en niet de eerder uitgekomen Gold serie. Wie weet volgt er al spoedig een nieuwe Gold serie 😉 Kan toch niet zo zijn dat de tussen de Silver- en de Platinum Serie geplaatste Gold Serie nog jaren door moet met een verouderd uiterlijk!

Geef een reactie