Verslag High End Munchen 2017 – Deel 4

De compactdisk

High End Munchen 2017

Met alle streaming-ontwikkelingen en de opkomst van vinyl lijkt de cd-speler in de verdrukking te zijn gekomen. München vertelt alleen een ander verhaal. De cd-speler is nog steeds prominent aanwezig en er zijn zelfs nieuwe spelers en ontwikkelingen te melden.

Dit betekent dat er dus nog steeds vraag is naar cd-spelers en dat ontwikkelingskosten nog steeds kunnen worden terugverdiend. Cd dood? Dat valt dus nog te bezien…

De meest interessante ontwikkeling vinden we wel de MQA-cd speler. We wisten niet dat deze überhaupt bestond, maar tijdens ons interview met Meridian werd ons gemeld dat de MQA cd-speler geen fictief apparaat is…

Ook aanbieders van cd’s deden prima zaken. Al waren compactdisks met een gemiddeld prijskaartje van zesentwintig euro niet goedkoop, de bakken werden druk doorzocht. Er blijft dus, net als destijds bij vinyl, vraag naar de compacte zilveren schijfjes.

15 reacties

 1. Ik mis The Chord Company. Waren die niet aanwezig? Ben nogal gecharmeerd over de kwaliteiten die zij brengen. Vooral de “betaalbare” nieuwe Shawline interconnects, de rest heb ik nog niet uitgetest.

  1. Hallo Nick,

   De Chord Company was zeker aanwezig. Ben het met u eens dat deze firma mooie producten maakt.

   Er zijn helaas meer mooie merken die we niet hebben opgenomen in dit verslag. We moesten keuzes maken. Als we alles zouden beschrijven en fotograferen dan zouden we tot volgend jaar Kerst nodig hebben gehad om de informatie te verwerken. Hiervoor is deze beurs gewoon te groot.

   1. Hallo Harro,

    Zeg maar je tegen me hoor;-)
    Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe groot dit in werkelijkheid is en hoop er ooit eens zelf aanwezig te kunnen zijn. Maar goede keuzes hebben jullie wel gemaakt op alle gebieden wat audio te bieden heeft en nogmaals mijn complimenten daarvoor en ben blij met jullie uitputtende werk al dit moois te verwoorden. Een pluim waard;-)

  1. Dag Gwenn,

   Hij is niet de weg kwijt hoor! Het is serieus hoorbaar… hoe het precies werkt. Ik hoop dat nog uit te vinden. We krijgen een sample… dus wordt vervolgt!

   1. even serieus. iedereen ziet dat hij de weg kwijt is. als ik zo vrij mag zijn , in eerdere video’s wordt ook alles wat hij zegt als wetenschap benoemd…. er is nergens bewijs, en misschien is wetenschap niet geheel bekend >? maar er schijnt bewijs geleverd te moeten worden voordat men het wetenschap noemt.
    Misschien is het tijd voor data ? als in metingen van wat een kabel doet naast de luistersessies.

 2. Mooi verslag hoor. Natuurlijk ook hele mooie producten maar wie had dat niet verwacht. Even met beide benen op de grond blijven, ik zag dat de MA met de nieuwe Silver serie qua uiterlijk de PL200II volgt (m.u.v. de bandtweeter) en niet de eerder uitgekomen Gold serie. Wie weet volgt er al spoedig een nieuwe Gold serie 😉 Kan toch niet zo zijn dat de tussen de Silver- en de Platinum Serie geplaatste Gold Serie nog jaren door moet met een verouderd uiterlijk!

Geef een reactie