Verslag New Music Brussel.

New Music Show Brussel-2014

In het weekend van 8 tot 9 november is in Brussel de New Music beurs. Alpha-audio is uiteraard ook van de partij om verslag te doen en nieuwe trends te ontdekken. En dat is dit jaar ook weer prima geluk. Lees mee!

Opvallend is de enorme hoeveelheid luidsprekers op de show. Van de reusachtige Sonus Faber Lilium?s en Wilson Audio’s, tot de kleine Dynaudio Xeo?s. De beursvloer was volledig volgebouwd met deze geweldig klinkende luidsprekers. Sommigen zijn spelend te horen, andere staan er alleen als mockup: doorgezaagd om te laten zien hoe ze van binnen opgebouwd zijn. Altijd interessant.

Ultiem High-end  én instap-hifi

New Music Show Brussel-2014
Alles is te zien en te horen: van high-end Wilsons tot alles in één oplossingen zoals deze Mu-So van Naim.

Wat de New Music Show ons laat zien en horen, is dat in elke prijsklasse er geweldig geluid te vinden is. Het is simpelweg even zoeken en weten waar u moet zoeken.

Wie al wat langer in de hifi wereld meedraait, zal weten dat snobisme een valkuil kan zijn waar zelfs de meest down-to-earth persoon wel eens invalt. Gelooft u ons maar: ook in het instapsegment zijn mooie spullen te zien. Daarom is het rondlopen op een beursvloer een nuttige ervaring; u zult als mens alles weer even in perspectief zien.

Op de New Music Show staan systemen van ruim 200.000 euro. Prachtig natuurlijk. Maar er staan ook sets van ongeveer 4500 euro of zelfs minder. En ook deze systemen zijn uitstekend in staat om de emotie van de muziek goed over te brengen.

Nieuwe producten én merken

Tijdens het ronddwalen over de beursvloer is ons een nieuwe trend opgevallen: de geïntegreerde versterker is in opmars. Tenminste: de zware, grote modellen. Ze komen weer terug! En ze bieden steeds meer waar voor hun geld.

New Music Show Brussel-2014
De nieuwe Wilsons waren er… maar niet spelend. Jammer zeg!

Kort geleden testen wij nog bij Alpha-audio de Anthem Intergrated 225 en de Sony TA-A1 ES  versterkers en deze zijn beiden gekenmerkt door een groot gewicht, omvang en zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Tijdens de show stuiten we op een versterker die perfect in het rijtje past : de BC-Acoustique EX362d.

Deze nieuwe BC Acoustique is een klasse A versterker van 25 kilo zwaar en een prijskaartje van 2200 euro. Deze versterker, gekoppeld aan een setje Audium comp 5 luidsprekers speelt echt de sterren van de hemel! En dat voor een heel redelijke prijs.

Mu-So

Ook de stand van Naim staat volop in de belangstelling. Met name de schitterend ogende en klinkende Mu-So heeft veel aandacht gekregen. Dat is ook niet vreemd, want Naim brengt met de Mu-So hun eerste draadloze speakersysteem op de markt en Naim kennende hebben ze uit de kast getrokken om het een topper te maken. Alpha-Audio komt binnenkort met een volledige review van deze alles-in-één oplossing van Naim.

Wilson Audio Sabrina

Een nieuwe luidspreker van Wilson Audio. Dat is natuurlijk een kijkje waard. Sterker nog: we zouden er speciaal voor naar Brussel rijden. De nieuweling heet de Sabrina. Maar helaas: op de stand van Wilson is enkel nog een skelet te zien;  een leeg kabinet zonder units filters of terninals. Balen!

De Sabrina wordt een drieweg ontwerp met een softdome tweeter en een gloednieuwe middentoner. De middentoner wordt kleiner dan dan Wilsons eerdere ontwerpen. Heel veel meer zijn we nog niet te weten gekomen.

Digitaal Vs. Analoog

New Music Show Brussel-2014
Ook mooi: Ayon… ze hebben ook moderne spullen. Met buisjes natuurlijk!

Het is ons weer heel duidelijk geworden dat de strijd tussen analoog en digitaal eindeloos is. Ook zal er nooit een winnaar zijn. Niet erg natuurlijk. Beiden hebben voor- en nadelen. En gelukkig hebben we alles kunnen horen op de show: platen, cd?s, pc?s en streamers. Alles is gebruikt, zodat bezoekers ook alles kunnen ervaren.

We hebben een setup beluisterd met Magico speakers die met een draaitafel werd gevoed en het klonk fabuleus. Compleet aan de andere kant staat Meridian te spelen met een volledig digitale opstelling en ook dit was magistraal. Kortom: hightech of traditionele high-end het maakt komt allemaal neer op uw persoonlijke preferenties.

Beste geluid van de show

Het is altijd lastig om een ‘beste geluid van de show’ uit te roepen. Het verschilt ook per jaar welk merk indruk maakt. Dit jaar gaan we toch voor de setup van KEF. Dat was gewoonweg zo indrukwekkend goed. KEF heeft dit jaar een setje Blade 2 speakers opgesteld met een tweetal NEMO monoblokken van het merk Electrocompaniet. De voorversterker en cd-speler zijn van het zelfde merk. Tevens zien we een arcam FMJ-dac in de keten.

De set was bij lange na niet de duurste van de show. De totaalprijs is ongeveer 44.000 euro. Veel geld, maar gezien de prestaties heel redelijk. Waar deze set mee overtuigt, is de emotie en muzikale harmonie. Kortom: een terechte winnaar naar ons idee.

Het gaat altijd door

New Music Show Brussel-2014
Über High End… de complete Pass Labs familie staat er ook.

De NewMusic show in Brussel was in vergelijking met andere beurzen zeker niet groot, maar het gaf ons van Alpha-Audio wel een mooi overzicht van hoe de fabrikanten de toekomst van de industrie zien.

En een ding is zeker: de industrie groeit, bloeit en ontwikkelt maar door. Technologieën verdwijnen, worden opnieuw leven ingeblazen, of blijven bestaan. Denk aan de LP of FM radio. En niet te vergeten: de ontwikkeling van de audio industrie geeft steeds meer mensen de kans om geweldig klinkende componenten aan te schaffen tegen een steeds lager wordende prijs.

Wij van Alpha-Audio kijken uit naar alle nieuwe producten en kunnen niet wachten om u als onze geliefde lezer de reviews te kunnen brengen!

Bekijk alle foto’s op de volgende pagina!

2 reacties

  1. Toch verrassend Golden Ear Triton One by More music speelde de sterren van de hemel. Kef fraai midden gebied maar koppeling naar het laag daar mag nog wel wat werk verricht worden.

Geef een reactie