Verslag Xfi 2019

Xfi 2019

Inleiding

Het is weer die tijd van het jaar: shows! Xfi is traditioneel eind september. iEAR staat voor de deur… en we zullen de lijst met winkelshows u maar besparen. Daar is de showagenda voor. Wat we u niet gaan besparen, is een verslag van de Xfi Premium Audio Show 2019. Zowel Geoffrey Vanhouwaert als Jaap Veenstra zijn aan het woord in dit verslag.

ATC, Benchmark

Bij Helios konden we genieten van twee actieve vloerstaanders en de passieve ATC SCM 19V2. We hoorden de muziek en niet de luidsprekers. Alles was mooi in balans zoals het hoort en zoals we ondertussen gewoon zijn van dit merk. De passieve 19V2 werd aangedreven door een geïntegreerde ATC SIA2 150 die net als de onlangs geteste ATC CDA2 MK2 een volle, gulle weergave garandeert die goed combineert met deze lineaire speakers. De Benchmark Dac 3 zorgde voor een zuiver signaal maar de Benchmark AHB2 was helaas niet aangesloten.

PS Audio met YG

YG met PS Audio Stellar

Bij Aspera Audio waren we blij om de betaalbare Stellar reeks aan het werk te zien. De Stellar Gain Cell Dac in combinatie met de Stellar M700 monoblokken dreven zonder probleem een paar YG Acoustics Carmel luidsprekers aan. De sound was strak, snel en met een brede soundstage. Het toont aan dat je soms met betaalbare producten een heel fijn resultaat kan bekomen. Meer van dat graag!

DSPeaker

DSPeaker, Antimode, Isoacoustics

Bij Anti-Mode stond de nieuwe DSPeaker X4 te blinken. Een bijzonder all-in-one toestel dat op een gepatenteerde manier kamercorrecties doorvoert en tal van interessante functies bezit. Dit is een toestel voor de liefhebber die al wat technische bagage heeft en niet bang is om aan de slag te gaan. We kregen vakkundige uitleg over het toestel van ontwerper Toni Liitola die speciaal uit Finland overgevlogen was. In dezelfde ruimte zagen we de producten van IsoAcoustics die door Alpha Audio meermaals positief zijn beoordeeld.

Bryston en Ayon met Driade

Bij Mafico hadden ze opnieuw twee sets staan die deze keer de prachtige Driade luidsprekers in het zonnetje plaatsten. Een set met de bijzondere producten van Ayon Audio en een strakke set van Bryston, waar de nieuwe BDA3.14 dac/streamer/preamp werd voorgesteld. We zijn erg benieuwd naar dit toestel en als de mogelijkheid zich voordoet dan gaan we die zeker testen.

Grimm Audio

Grimm Audio stelde de laatste (definitieve?) versie van de MU1 voor, een bijzondere streamingoplossing die de zaken net iets anders aanpakt. Samen met de al even bijzondere LS1 BE luidsprekers stond een ultra-cleane set te spelen die betovert en intrigeert. De uitleg bij de MU1 was in begrijpelijke taal en de doelstellingen die men wil bereiken met dit toestel zijn bewonderenswaardig. Het moet een ‘no compromise’ toestel zijn dat wel door de hele familie gebruikt wordt. Een toestel dat er mooi uitziet en gemakkelijk te bedienen valt. Ook de gloednieuwe SQM kabel, die we al getest hebben, was te bezichtigen. Qua sound vonden we Grimm (weer) één van de beste van de show.

3 reacties

  1. Mooi compact verslag heren! Ben het met jullie eindconclusie(s) eens.
    Ook een buitenlands verslag gelezen (Hifi-Pig) waarin men zegt onder de indruk te zijn van deze X-Fi. Leuk om te lezen!

    Traditiegetrouw besteden jullie geen aandacht aan Chord Electronics. Daar stond (naast spullen van Innuos en ATC) de indrukwekkende nieuwe Ultima 2 te spelen. Was voor mij erg leuk daar ik deze monoblokken over een maand of zo in huis hoop te hebben.

Geef een reactie