Video Oppo BDP-105D met Aria Kit

Oppo 105-D

In de tijd van de SACD en de DVD-Audio schijfjes moest u óf aparte spelers aanschaffen, óf heel veel geld uitgeven aan een combispeler om alle schijfje op hoog niveau te kunnen afspelen. Doorgaans speelden alles-in-één apparaten niet de sterren van de hemel. Dat heeft natuurlijk alles met formaten te maken. En kostenbesparing. Maar hoe gaat dat vandaag de dag? Kan het nu wel voor een fatsoenlijk bedrag? We bekijken de Oppo BDP-105D met Aria Kit. 

Goedkoop is de Oppo niet. Zeker niet met de Aria Kit erbij. We hebben het dan nog steeds over zo’n 2200 euro ex btw, dus 2650 incl de verplichte belasting. Daar koopt u een hele vette htpc met dac voor. Maar ja: niet iedereen heeft zin in knutselen. En veel mensen willen gewoon schijfjes kunnen spelen zonder gedoe. En dat gaat gewoon wat lastiger met een pc. Zeker blu-rays.

Flexibel

De Oppo BDP-105D is een bijzonder complete speler. Hij kan natuurlijk alles afspelen, maar buiten dat zien we nog een usb-dac, een hdmi-ingang, twee uitgangen (ook mogelijk om audio en video gescheiden te sturen!) en natuurlijk nog talloze in- en uitgangen. We lopen het allemaal langs in de video.

Waar we erg blijk verrast door zijn, is de bouwkwaliteit. Geen plastic troep, maar een degelijke behuizing en – volgens de spec-sheet – een mooie voeding en goede chips. Denk aan een SABRE-dac. En een video-bewerkingschip die Darbee ondersteunt, wat met name voor videofielen een pre is. De D-versie (105D is de versie mét Darbee) ondersteunt overigens ook DSD via usb en ethernet. Er is dus nog een reden om voor de (duurdere) Darbee-editie te gaan.

Leuk aan de Oppo is dat hij uitbreidbaar is met een Aria Kit. Een speciale streaming-kit voor hoge kwaliteit audio. Enige puntje waar wij ons (nog) wat zorgen over maken, is dat de streamer via de usb-dac zijn werk doet. Dus de netwerk-streamer wordt vervangen, maar de audiobits gaan nog wel via de interne usb-dac. We zijn benieuwd naar de winst!

Online

Voordat we teveel tegen een review aan gaan schurken – die komt nog – willen we nog aanstippen dat er ook talloze online diensten verwerkt zitten in de Oppo. De meest opvallende is Netflix. Leuk voor wie gebruik maakt van deze online videodienst natuurlijk! Verder zien we nog radio, Picasa en nog wat leuke services. We verwerken ze in de review!

Video Oppo BDP-105D

Specificaties Oppo BDP-105D

Voor de volledige specificaties verwijzen we u naar de website van Oppo.

Inputs digitaal: optisch, coaxiaal, usb, hdmi (ook audio)

Outputs: coaxiaal, optisch, hdmi (twee stuks), analoog stereo en 7.1. Stereo in balanced en single ended.

Formaten: PCM, Dolby Digital, DTS, Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD MA, DTS-HD High Resolution, D

Hoofdtelefoon: ja

Schijf-ondersteuning: alle formaten

DAC: SABRE (DSD compatible)

Prijs: 2659 euro inclusief Aria Kit.

 

Geef een reactie