Home Forums Algemeen Hifi Introduceer jezelf! Recidiverende audiofiel stelt zich voor

laatst bijgewerkt door Jaap 2 jaren, 2 maanden geleden
4 stemmen
3 reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #95871
   Guus
   Deelnemer

   Hallo,

   Ik ben Guus (48) en ben sinds vorig jaar weer begonnen met het oppakken van mijn audio passie. In mijn studententijd ontstaan waarbij ik soms hand en span diensten deed voor Hifi studio number one in Leiden. Ik had als student een veel te dure set waar al mijn geld in zat. Deze set wisselde vaak snel van samenstelling. Enige constante waren de Dali luidsprekers waar ik al snel fan van was.

   Op het moment dat ik en mijn vrouw een huis kochten en er koters kwamen heb ik (slik) mijn hele set verkocht op MP.

   Nu de kids pubers zijn geworden begint het audiovirus weer te kriebelen…Ik ben nog in de opbouwfase maar heb nu een redelijk eenvoudig setje dat redelijk in balans is. De basis is een Cambridge audio CXA61 in combinatie met Dali Opticon 5 speakers. Ik stream Qobuz via de Node 2 en speel af en toe cd’s via een Marantz CD5005. Geluid is heerlijk energiek, open, met veel detail. Percussie en akoestisch werk klinkt erg goed. Ben een fan van die mooie hybride tweeter. Muziek smaak is erg breed (van oudsher prog rock) maar van Peter Gabriel, naar Big Daddy Wilson, Icehouse, Marillion, Genesis (oudere werk), jaren 80 pop, Yello, Diana Krall, Dire Straits, Fleetwood Mac etc….

   Op mijn verlanglijstje staan nog:
   JKE luidsprekerkabels (snel)
   Hegel H90 / H95
   CA CXN V2
   Dali Epicon 2 / Rubicon 2

   Met audiofiele groet,

   Guus

  • #95877
   Anoniem
   Inactief

   Welkom (terug) en veel (leer)plezier hier!

   Ciao, Huite

  • #96198
   Bart
   Deelnemer

   Hoi Guus,

   mijn ervaring is dat je met jonge kids ook ‘gewoon’ van hifi kan genieten. Ik speel zelfs met een buizenversterker die zeer heet wordt, maar alleen op momenten dat de kids er niet zijn (op school of in bed). Op andere momenten kan er een beschermkooi op om de buizen te beschermen, maar eigenlijk is dat niet eens nodig.
   De kids luisteren muziek via een Bluesound Mini Pulse. Speakers (Focal Sopra 1) zijn gelukkig erg stevig en zwaar en vallen echt niet zomaar om. Het gaat dus uitstekend en er zijn gelukkig genoeg momenten om van de set te genieten.

   Leuk dat je de audio weer hebt opgepakt, veel plezier ermee!

   Grt
   Bart

  • #96271
   Jaap
   Sleutelbeheerder

   Welkom!

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.