Nieuws - Streaming Audio

Nieuwe Website – Alpha Audio 3.0!

Bij Alpha Audio draait het om de lezers, de interactie én het overdragen van kennis. Dit is vanaf dag één zo geweest en het zal nooit veranderen. Om dit succesvol te kunnen doen, is het soms nodig kritisch naar de middelen te kijken. En dat hebben we gedaan. Welkom op onze nieuwe website! 

BNR

BNR: Boekestijn & De Wijk en de nieuwe wereldorde

Boekestijn & De Wijk duiken het theater in en voorspellen hoe de nieuwe wereldorde vorm krijgt. En dat ziet er niet altijd goed uit, zo meldt BNR.

BNR

BNR podcast ‘Van Bekhovens Britten’

BNR heeft een nieuwe serie podcasts voor u klaar staan, onder de titel ‘Van Bekhovens Britten’, met wekelijks nieuwe afleveringen.

Aune

Aune S10 betaalbare netwerkspeler

De Aune S10 is enerzijds een heel veelzijdige netwerk-muziekspeler maar kost u anderzijds de kop niet, verre van.

Streamer Shootout

Live Multitest – Streamer Shootout – ZATERDAG 29 april – 10:30

Komende ZATERDAG – 29 april 2023, 10:30 – hebben we weer een mooie multitest voor u. Live vanuit de Alpha Audio luisterruimte. Deze keer hebben we de FIIO R7, Volumio Primo, Audiolab 7000N Play en de Cambridge Audio CXN V2. Maximumprijs is 1000 Euro. Kortom: een zeer betaalbare selectie deze keer! 

VPRO

VPRO 3voor12 Blauwe M&M’s bij 3FM

De Podcastserie Blauwe M&M’s bij 3FM van VPRO 3voor12 is terug en per direct te beluisteren via NPO Luister, de NPO 3FM-app en bij 3voor12.

VPRO

VPRO op derde editie van het NPO Luister Podcast Event

Op zondag 14 mei, 12.00 – 18.00 uur, TivoliVredenburg is ook de VPRO actief aanwezig op de alweer derde editie van het NPO Luister Podcast Event.

Tidal

Tidal komt met High Res FLAC-streams

Tidal heeft laten weten – zo lezen we in dit bericht van What Hi-Fi – te komen met FLAC-streams, wat de toekomst van MQA wel heel onzeker maakt.

MQA

MQA onder curatele gesteld

MQA verkeert in zwaar weer, het bedrijf kondigde vandaag aan onder curatele gesteld te zijn (in essentie een faillissementsaanvraag)  en naarstig zoekende naar een investeerder.

VPRO

VPRO: Spinvis bij Eva Koreman in Een Uur Cultuur op NPO Radio 1

Spinvis schuift aan bij Een Uur Cultuur op zondag 9 april – dit jaar ook wel bekend als Paaszondag – om 06.00 uur ‘s morgens, op VPRO NPO Radio 1 en op de podcastplatforms.

JPLAY

JPLAY muziekspeler voor iOS

De nieuwe JPLAY-app voor iOS is volgens de makers bedoeld om het onderste uit de kan qua geluidskwaliteit te halen in combinatie met netwerk-DAC’s en streamers.

Synology

Synology ontwikkelt DSM 7.2

Synology sleutelt druk verder aan een alweer volgende versie van Disk Station Manager (DSM), het OS van de NAS’sen van dit merk.

Spotify

Spotify HiFi komt er aan, ooit…

Spotify Hifi komt er aan, ooit een keer. Dat zegt co-directeur Gustav Söderström van de muziekdienst in een interview met The Verge.