Alle Alpha Approved reviews op een rijtje!

Inleiding

Inhoud

We hebben het afgelopen jaar zeventien producten beloond met en Alpha Approved award. Dit zijn in onze ogen bijzondere producten binnen hun segment. Kan zijn dat het gewoon uitzonderlijk goed klinkt. Maar het kan ook indruk maken op een andere manier. Denk aan een bizarre prijs- / kwaliteitsverhouding. Bottem line: bijzondere producten. We zetten ze voor u op een rijtje. Lekker gemakkelijk. 

Iedere auteur heeft natuurlijk een voorkeur. Maar soms zijn we het allemaal roerend eens over een product. De onderstaande zeventien producten zijn allemaal goedgekeurd door de gehele Alpha-redactie. Stuk voor stuk parels. Soms zeer kostbaar, vaak ook gewoon heel betaalbaar. Laten we beginnen bij de eerste!

Metrum Acoustics Baby Ambre

De Metrum baby ambre is een streamer zonder dac. Een ROON bridge om het heel technisch uit te drukken. De Baby Ambre kost rond de 500 euro en is daarmee een zeer betaalbare streaming bridge. Let wel: Roon is nodig om te kunnen spelen. Opvallend is hoe dicht de Baby Ambre tegen de gewone Ambre aan schurkt. Op een goed systeem zijn verschillen hoorbaar in controle, rust en diepte, maar dan moet u heel goed luisteren. Al met al een waanzinnig mooi product voor een scherpe prijs.

Bryston 7B SST3

De Bruut der Bruten… een 4B SST3 in mono… wat wilt u nog meer? De Bryston 7B SST3 is een indrukwekkende machine voor de liefhebber die écht power en controle nodig heeft. En dat ook nog wil combineren met verfijning en snelheid. Een balerina op steroïden als het ware. Wij houden er wel van, getuige de Alpha Approved Award.

Metrum Acoustics Onyx

Is een Pavane te prijzig? Wilt u wel bijna dat niveau? Geen probleem: de Metrum Acoustics Onyx kan het u brengen. De compactere formfactor heeft als resultaat dat er niet zo veel geld in de behuizing gaat zitten. Dat drukt de prijs significant. En dat terwijl het aantal aansluitingen niet echt minder is. En de weergave ook niet. Want ook de Onyx draait op de Transient-2 chips… ja, minder… maar u moet wel van goede huize komen om dat direct te horen.

DALI Phantom 280S

De DALI Phantom 280S is de eerste in-wall die ons heeft overtuigd dat een in-wall écht goed kan klinken zonder dat we direct failliet gaan. Natuurlijk zijn er mooie in-walls. Maar écht goede zijn gewoon prijzig. De Phantoms zijn zeker niet goedkoop met 6000 per paar, maar boy… wat klinken ze goed. En ze zijn dus compleet en gemakkelijk weg te werken, wat enorm veel voordelen heeft. Indrukwekkend setje dit!

dCS Bartok

Wie de review heeft gelezen, weet dat we maar lastig woorden kunnen vinden voor de dCS Bartok. We zijn gewoon verliefd. Wat een sound: compleet, verfijnd, detail, beeldvorming… alles klopt aan de Bartok. Een speler die zonder moeite onze Pass Labs XP-12, Ambre en Pavane kan vervangen… En dat zegt wat.

 
 

6 reacties

  1. Ik dacht aan de Isoacoustics Gaia? Of waren ze al uitgebracht in 2018? Ik weet in ieder geval dat ze niet zomaar een tweak zijn maar echt efficiënt werken onder mijn speakers. Minder versmering van het geluid op luider niveau maar vooral de lage tonen worden meer gecontroleerd weergegeven.

  2. Hoi Jaap en muziekvrienden, wat is onze hobby verslavend… maar dank voor deze mooie reviews op een rijtje. Mijn ‘ontdekking’ dit jaar was een Pure Cable interlink (analoog) de Nano208 Deze zorgt voor de verbinding tussen de Lumin en de AVM V30. Fijne interlink, waarom? Valt niet op maar laat alles horen, zonder aanwezig te zijn en volgens mij is dat het geheim van het kunstje en sluit dit aan bij de Quad filosofie: je stopt signaal in een versterker en het komt er versterkt uit, niets meer en niet minder. Ook het bedrijf achter PureCable verdiend een pluim, keurig geholpen en correcte verzending. Verder is in mijn audioset een mooie nieuweling ter wereld gekomen: een heuse Linn LP12 niet recent getest maar de moeite waard voor een eervolle vermelding… Alvast fijne feestdagen.

  3. Ik heb er ‘maar’ 2.
    De Chord Hugo M-scaler, die in combi met mijn Chord Dave sinds dit voorjaar de sterren van de hemel speelt. Analoger en completer wordt het niet meer!
    En uiteraard de AQVox SE. Heb er inmiddels 2 in de keten hetgeen mijn muziekbeleving erg goed gedaan heeft.

Geef een reactie