Review Audio gd R27 pre-amp / dac/ headphone amp

Voordelen

 • Klinkt uitstekend
 • Veelzijdigheid
 • Bouw
 • Prijs

Nadelen

 • Groot
 • Prijs: € 2089

  Bouwkwaliteit
  Weergave
  Inzetbaarheid
  Prijs
  Audio gd R27

  Conclusie

  De Audio GD R27 is een beest van een toestel maar klinkt eerder als een zachte knuffelbeer. Er loopt een warm hart doorheen waardoor de muziek een aangename ronding krijgt zonder te veel aan detaillering in te boeten. Wanneer de muziek er om vraagt is er verfijning en nuance. Je wordt in de muziek getrokken en dat blijft de essentie van goeie hifi. De Audio GD R27 mag dan wel eerder onopvallend lijken aan de buitenkant, hij overtuigt des te meer aan de binnenkant. Integreer dit toestel in een degelijke set en u zal er jaren plezier aan beleven. Voor de prijs moet u het niet laten. 

  Geluid

  Inhoud

  Het eerste wat opvalt als je de R27 in de set aansluit is dat dit ding ballen heeft. Onderin komt het laag heerlijk door wat voor een mooie ondersteuning van de rest van de weergave zorgt. Er is redelijk wat verfijning in het hoog en het middengebied klinkt nooit agressief. Hij doet ons een beetje denken aan de Metrum Acoustics Onyx maar dan nog iets ronder. Dit is geen neutrale dac maar eentje met karakter en een mooie tonaliteit. 

  Weinig op aan te merken behalve het ontbreken van wat lucht rond de instrumenten en hij is uiteraard ook nog niet het ultieme als het gaat om resolutie. Maar alles bij elkaar is dit een erg prettige dac om naar te luisteren en eentje die niet opdringerig of analytisch overkomt. Wanneer we onze referentie lijst afspelen merken we dat er geen nadruk op de s-klanken ligt en dat instrumenten natuurlijk klinken. Het ritme zit goed en er is een mooie vloei waardoor de flow van de nummers behoorlijk organisch overkomt. 

  De preamp heeft een ruime soundstage en we missen niet veel t.o.v. onze Benchmark HPA4. Het is zeker geen must om een aparte preamp aan te schaffen tenzij je nog meer diepte en 3D wil maar qua inzicht en plaatsing zit het zeker goed. 

  Wanneer we de R27 door de HPA4 laten gaan klinkt alles ietsje opener en wordt het laag wat strakker met wat meer punch. Wij hebben er net als bij de Sonnet Morpheus toch nog het liefst de HPA4 ertussen maar de verschillen zijn minimaal. 

  Als we de dac in de R27 vergelijken met de Benchmark DAC3 B dan klinker stemmen iets lichter door de Benchmark. De R27 maakt alles wat ronder, romiger en zachter lijkt het wel. Dat was ook bij de Onyx het geval. Benchmark DAC3 B is wat meer afgelijnd, iets frisser maar ook sneller. Maar bij beide komen details mooi door en gaat het vooral om smaak. De R27 is meer een dac om bij achterover te leunen terwijl de DAC3 B meer puntje van je stoel is. Als je bedenkt hoe scherp de prijs is van deze R27 dan krijg je enorm veel waar voor je geld.

   
   

  5 reacties

  1. Hoi Geoffrey,

   Mooie review van een merk waar ik fan van ben.
   Zelf bezit ik de Audio GD Master 10 en de Audio GD R2R1 DAC, Cambridge Audio CXC, Sony 555ES.
   Dit in combinatie met mijn Magenepan 1.6 Is echt super met bekabeling en stekkerblok van Supra.
   Audio GD mooi gebouwd en betaalbaar even zo voor de Supra bekabeling.

  Geef een reactie