Cambridge Audio Minx

PERSBERICHT – Kleine satellietluidsprekers kennen we vooral van Bose. Over de geluidskwaliteit van deze systemen laten we ons even niet uit. Kort gezegd kunnen we stellen dat het blijkbaar erg lastig – zo niet onmogelijk is – een goed klinkend satellietsysteem te ontwikkelen. Cambridge is de uitdaging aangegaan en komt met de Minx. Een 2.1 en 5.1 satellietsysteem in zwart of wit en toch wel aardige vormgeving.

De Minx komt dus in 2.1 en 5.1 uitvoering. Het is zelfs uitbreidbaar tot 7.1. Grofweg zijn er bij deze samenstellingen nog twee varianten: grote of kleine satellieten. De prijzen van de configuraties vindt u in de pdf-bijlage.

Even wat kenmerken – van Cambridge – op een rijtje:

Minx ? Eigenschappen en Pluspunten

Een discrete, door design bepaald hoogwaardig systeem bestaande uit krachtige subwoofers en gemakkelijk te integreren satelliet luidsprekers gebaseerd op high-end BMR Balanced Mode Radiator technologie voor een ongekend klankbeeld

Twee verschillende satellieten en drie subwoofers kunnen  worden gecombineerd voor de ideale oplossing in elke kamer ? van een extravagant penthouse tot een uitbundig home theater

Minx maakt indruk door minimalistische benadering, geringe afmetingen en minimaal beslag op ruimte ? Min10, de kleinste satelliet, meet slechts 8 x 8 cm (3 x 3?) en de X200 sub slechts 21 x 21 cm (8 x 8?)

Fraai gevormde Minx satellieten

> leverbaar in twee maten

> afgewerkt in krasvrij zwart of wit hoogglans lak

> Minx maakt gebruik van de nieuwste akoestische technologie voor ongelofelijk resultaat. BMR Balanced Mode Radiator werkt met één enkel vlak paneel voor een breedband weergave en een uitzonderlijk goede spreiding

> Groot frequentiebereik van 130 Hz tot 20 kHz voor ideale integratie

Bijpassende actieve subwoofers

> drie modellen: 200 W, 300 W en 500 W

> krachtige DSP voor diep en onvervormd laag

> uitzonderlijk klein en stijlvol

> luxueus afgewerkt

Zowel aan de wand als op een vlakke ondergrond op te stellen dankzij een serie montagehulpmiddelen, kantelbare muurbeugel en vloerstands

Minx Prijzen

Minx brochure Dutch

 
 

3 reacties

 1. Dag Jaap,
  Ik ben op zoek naar een manier om leuk muziek te kunnen luisteren en af en toe een film te kijken. Ik denk nu aan de Minx vanwege vormgeving. Verder heb ik geen verstand maar zie ik wel dat ik hier waarschijnlijk een receiver en versterker bij nodig heb. Is dit aan te raden ook van Camebridge audio te nemen en zo ja welke combinatie is dan aan te raden? Hoe zit het met 2.1 en 5.1 combinatie?

  Ik hoor het graag van je.

  Groet,
  Reinout

 2. Beste Marc,

  Dat durf ik niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Echter, aangezien het systeem van de Minx wezenlijk anders is: een bmr-unit en compleet aangepast aan de sub, zou ik zeggen dat het niet een heel verstandige keuze is. Ik zou bij de serie blijven die je nu hebt.

  Vriendelijke groet,

  Jaap Veenstra

 3. Hallo Jaap / anderen,

  Ik wil graag eens de mening van een paar anderen.
  Onlangs heb ik mijn oude eenvoudige JVC surround versterker weggedaan en vervangen door een Onkyo 608, gecombineerd met speakers van Cambridge Audio (SL30’s voor L+R, SL40 als center). De sub en de surroundspeakertjes zijn nog van de JVC-set en worden op (korte?) termijn ook vervangen. Aangezien de Cambridge Audio’s erg goed bevallen, zit ik natuurlijk te denken aan de SL90 sub.
  De surroundspeakers, daar ben ik nog niet uit. Logisch zou natuurlijk de SL20 zijn.

  Maar de omvang van de Minx 10 of de Minx 20 staat me erg aan, ze zijn ook netjes aan de muur te bevestigen. De vraag is natuurlijk of deze speakers wel in balans zijn met de rest. Nou staat de versterker bij ons nooit vol open, dus ik vermoed dat 15-50W op zich best zou kunnen. Hoe staat het met het geluid. Iemand ervaring (of mening) hierover?
  Groet, Marc

Geef een reactie