Driade Model 2S – Met de ‘S’ van smaakvol

Voordelen

 • Groeipotentieel: ze kunnen lang mee
 • Veel rust in het geluidsbeeld
 • Open en helder geluid zonder te vermoeien

Nadelen

 • Verhullen niets
 • Kriebel om de rest van de keten te upgraden
 • Prijs: € 4995

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  De Driade Model 2 stal de show in de uitgebreide € 4000 speaker vergelijking. De 2S is de vervanger van dit model. De lat is hoog neergelegd door zijn voorganger, gaat de 2S er overheen of wordt het limbo dansen?

  Wat is er nieuw aan de Driade Model 2S? Het typerende ontwerp van Driade is gebleven. En dat is prima, want daar schuilt ook een functie in; de hoeken die de wanden maken voorkomen ongewenste resonanties. Daardoor kijk je tegen een breed front aan als je luistert, maar oogt de speaker slank vanuit andere hoeken. Het is nog steeds een fraai en tijdloos ontwerp, zeker in de walnoten versie zien ze er klasse uit.

  Perfecte duo’s

  De Driade Model 2S is een tweeweg ontwerp met een baspoort aan de voorzijde. Dat betekent dat ze vrij dicht op een muur geplaatst kunnen worden, maar Driade raadt een minimumafstand van 30cm aan.  Wij spelen meestal nog verder van de achterwand, omdat dit de ruimte in het stereobeeld ten goede komt.

  De conus van de grote speaker is nieuw en van carbon-papier, de tweeter is dezelfde als in de Model 2. Het ontwerp van het filter is aangepast voor de nieuwe conus. Ieder component van het filter wordt apart gemeten en elke sectie in het filter wordt binnen de 0,1% verschil gepaard met een andere filter, waardoor ieder afgeleverd paar speakers minimaal van elkaar afwijkt.

  Het positieve effect op het geluidsbeeld van deze zorgvuldige selectie is duidelijk hoorbaar. De fasepreciesheid zorgt voor heel veel rust in het stereobeeld. Als wij het woord ‘rust’ gebruiken in reviews, dan bedoelen we te zeggen dat onrust afwezig is. Er is niets wat je afleidt, wat zwabbert door je geluidsbeeld, wat kriebelt en wat kleine irritaties op kan wekken. Het is net als een landschap op een Oudhollands schilderij: alles is precies op de juiste plek afgebeeld en er is harmonie in het beeld.

  Dat is bij het geluid uit de Model 2S net zo: het staat als een huis, het klinkt als een klok, mits de versterker dat ook kan leveren uiteraard. Je kan uren luisteren zonder dat er vermoeidheid optreedt. Om op dit niveau van rust te komen bij passieve speakers moet je vaak diep in de buidel tasten. De prijs-prestatie verhouding van de Model 2S is op dit aspect bijzonder goed.

  Intern is de speaker met Flow 405 kabel bekabeld, zoals iedere Driade speaker. Dezelfde kabel is ook als speakerkabel verkrijgbaar en voor de lezers van Alpha Audio geen onbekende: het is onze referentiekabel in de testen, samples en livestreams die we doen.

  Soort luidspreker
  Vloerstaander
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Basreflex
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  30Hz-22KHz
  Crossover
  2-weg
  Rendement
  88,5 dB
  Afmetingen
  • Breedte: 24,5 cm
  • Diepte: 29 cm
  • Hoogte: 100 cm
  Gewicht speaker
  21 Kg
   
   

  Winkels met Driade

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Fleminglaan
  2289 CP Rijswijk, NL
  Cort van der Lindelaan 11
  9722 LP Groningen, NL

  Geef een reactie