Duotest: Moon 230HAD – Metrum Acoustics Amethyst

Voordelen

 • Metrum klinkt heel schoon en precies
 • Moon geeft lekker 'sjeu' mee
 • Beide: compact en betaalbaar

Nadelen

 • Metrum volumeknop kan beter
 • Moon mag minder lampjes
 • Prijs: € 1550 - 1295

  Moon 230HAD - Metrum Amethyst

  Conclusie

  Een strijd tussen twee hoofdtelefoon versterkers die verrassend uitpakt. Want wat op papier hetzelfde lijkt, ligt in de praktijk mijlen ver uit elkaar.

  Met een schoon en kristalhelder geluid, weet Metrum Accoustics Amethyst ons in extase te brengen. De Moon Neo 230HAD beschikt over een geluidskaratkter dat te omschrijven is als “herfst”. Het is iets warmer en voller. Er zit misschien net wat meer leven in het geluid. We merken dat bijvoorbeeld aan de lage tonen. Aan het eind van de rit komt het aan om voorkeur voor geluid en de looks.

  Eindoordeel

  Moon 230HAD - Metrum Amethyst

  Wij zien de plus en de min punten. We kunnen niet zeggen dat de één beter is dan de ander. Het komt meer aan op smaak en toepassing. Heeft u een grote collectie digitale muziek en houdt u van kristalzuiver geluid, dan zal de Amethyst een goede keuze zijn. Luistert u bijvoorbeeld ook nog graag naar Lp’s en geeft u de voorkeur aan iets voller geluid, dan zal de Neo 230HAD beter in uw straatje liggen.

  Wij geven graag tips voor het aanschaffen, maar eigenlijk zouden we hier een wet van moeten maken. Neem uw eigen hoofdtelefoon mee. Of gaat u voor een set, probeer dan verschillende combinaties uit. Wat een verkeerde combinatie kan uw complete ervaring om zeep helpen.

   
   

  Winkels met Focal

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Markt 3
  3131 CR Vlaardingen, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Winkels met Moon

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  8 reacties

  1. Ik heb sinds vandaag de Amethyst binnen gekregen en aangesloten. Wat een verschil, wat een mooie DAC, wat een ongelofelijke upgrade! Hiervoor gebruikte ik de DAC van de Node 2. Zeer, zeeeer tevreden over! Mooi werk Metrum!

   1. Beste Joske,

    We hebben de Magni hoofdtelefoonversterker van Schiit getest in 2013: https://alpha-audio.nl/2013/03/review-schiit-modi-en-magni/

    De hier gereviewde Moon en Metrum spelen echt op een hoger niveau. Denk aan een bredere soundstage/ruimtelijkheid, controle en rust. Ik vond de Schiit Magni versterker wat al te nadrukkelijk in de hoge frequenties. Net als bij luidsprekers, is de match tussen versterker en hoofdtelefoon van belang.

    Dat gezegd hebbende; de Schiit Magni is een prima hoofdtelefoonversterker die zeker beter presteert dan de ingebouwde hoofdtelefoonuitgang van een (voor)versterker

  Geef een reactie