Metrum Acoustics Amethyst versus Mytek Liberty

Voordelen

 • Metrum klinkt vloeiend
 • Metrum beschikt over veel rust
 • Mytek is zeer featurerijk
 • Mytek beschikt over veel aansluitmogelijkheden

Nadelen

 • Metrum is beperkt inzetbaar
 • Mytek mist wat betrokkenheid
 • Prijs: € 999

  Metrum-Mytek

  Conclusie

  Wie goed heeft gelezen, weet wel waar onze voorkeur naar uit gaat. Klankmatig is de Metrum een winnaar in deze test. Er is gewoonweg meer betrokkenheid in de weergave. Echter: wie kijkt naar mogelijkheden, kan niet ontkennen dat Mytek hier flink in het voordeel is: MQA, DSD én PCM. En ook meer aansluitingen. En met een mooie voeding is een (duidelijk hoorbaar) hoger niveau te bereiken. Kortom: wie is winnaar? Tsja... het is maar wat u zoekt. Features VS Muzikaliteit zullen we maar zeggen.

  Afrondend

  Inhoud

  Twee dacs met twee verschillende signaturen en twee verschillende doelgroepen. De Mytek gaat duidelijk voor features. De Liberty ‘eet’ alles en is bijzonder breed inzetbaar. Er zijn talloze in- en uitgangen. Heel handig voor wie een Zwitsers zakmes onder de dacs zoekt. De weergave heeft veel definitie en met een degelijke netkabel trekt u het geheel ook nog een level hoger. Doen!

  De weergave van de Mytek Liberty heeft een lichte focus op het midden. Laag en midlaag is een tikkie aan de koele kant voor onze smaak. Zeker in combinatie met de Focal. Dat zorgt voor wat minder betrokkenheid. Iets wat we eerder hebben gemerkt in onze vorige test.

  De Metrum Acoustics Amethyst is een puristisch apparaat. Zeker geen Zwitsers zakmes. Maar wat het doet, doet het zeer goed. De weergave is open, vloeiend en bezit veel rust en definitie. De match met de Focal is waanzinnig goed. Natuurlijk heeft de Metrum ook baat bij een degelijke kabel. Maar het effect is iets minder schokkend.

   
   

  Winkels met Mytek

  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  Geef een reactie