Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Prijs: € Wisselt

Conclusie

Zeven luidsprekerkabels. zeven smaakjes en zes merken. We maken het er waarschijnlijk niet gemakkelijker op om te kiezen. Feit is: ze hebben allemaal hun kracht. En hun minder goede punten.

Wilt u de beste koop, dan komt QED er het beste uit. Logisch: het is de goedkoopste van het stel, maar presteert gewoon prima. De beste balans tussen prijs / kwaliteit gaat naar AudioQuest met de Type 4. Dat is een heerlijke kabel met een gunstige prijs. Tenslotte presteren Tellurium Q en Simply Audio in deze test het beste als het gaat om klankeigenschappen. Aan u om te bepalen wat u aan een kabel wilt uitgeven en wat voor eigenschappen u zoekt.

Overzichtstabel scores en prijzen

Prijs en scores instappers

Download de pdf met prijzen en scores

 
 

Winkels met Audioquest

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
Borneolaan 25
1217GX Hilversum, NL
Koningsstraat 35
2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

Winkels met QED

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

4 reacties

  1. Mede op basis van deze review maar eens de Tellurium Q Black II te proberen gekregen van Richard van AudioBTQ uit Den Haag. Top service trouwens, een kabel kun je past echt beoordelen in je eigen set.

    Ik dacht dat ik met een redelijke goede kabel speelde, maar deze kabel gooit geen gordijn open, nee, de hele band staat ineens in mijn woonkamer te spelen. Tsjonge, wat een heerlijke, open, fijne kabel is dit. In mijn set echt een match made in heaven. Mijn Audio Physics krijgen ruimte hun potentieel echt te laten horen. Mijn ultieme test cd, Amused to Death 24K, ontgrendelt weer allemaal nieuwe (micro) informatie….leuk! Ondanks het bescheiden en platte voorkomen toch een kabel van formaat. Volgens mij geen shielding, maar wat boeit dat met deze weergave. Voor dit geld imo echt heel veel kwaliteit.

    Kortom, ik deel graag mijn enthousiasme met jullie en weer heel veel dank aan het team van Alpha voor het maken van deze review!

  2. De multitest is inmiddels 3 jaar oud maar heeft mij een mooie set luidsprekerkabels opgeleverd. Ik was overigens op voorhand sceptisch of er wel een verbetering t.o.v degelijk koperkabel mogelijk was. Na het beluisteren thuis van de Tellurium q kabels was ik overtuigd. Met name toen ik na een aantal dagen mijn oude kabel terugplaatste. 260 euro is het dubbel en dwars waard.

Geef een reactie