Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Prijs: € Wisselt

AudioQuest Rocket 33

Audioquest Rocket 33-S

De Rocket 33 van AudioQuest is de instapper uit de Rocket-serie. We bespreken zowel de full-range als de bi-wire variant. De Rocket 33 heeft een zogenaamd Double Star-Quad design. De ‘33’ is voorzien van acht solid-core kernen met twee verschillende diameters en twee verschillende soorten koper. Naast de Long-Grain koperen geleiders past de fabrikant eveneens Perfect-Surface koper toe. Per polariteit worden de vier kernen van ongelijke dikte en van verschillende legering vervolgens samengevoegd.

De Rocket 33 Bi-wire is qua opbouw identiek aan de full range variant. Het hoog en laag worden echter bij de speaker gesplitst en hierdoor ontstaan er vier aderparen van elk twee solid core koperen aders van verschillende diameters.

Het voordeel van bi-wire bekabeling is dat het gehele toonspectrum niet lijdt onder de tegenkracht van de woofer. Het resultaat van bi-wiring brengt in de meeste gevallen een wat schonere weergave, een toename van rust en een licht betere definitie in het midden en in het hoog.

Geluidsbeeld

De full-range Rocket 33 typeert zich door een wat meer laid-back maar wel kamerbrede weergave. De sweetspot is niet zo erg ruim en de transparantie en het vermogen om microdetail uit de achtergrond te tillen is beperkt. Verschillende lijntjes in complexe muziekstukken hebben in onze referentieset de neiging licht te versmeren.

De transparantie en het vermogen om microdetails in de weergave op te pikken ligt bij de bi-wire variant – geheel in lijn der verwachting – een fractie hoger. Hierdoor neemt de geluidsdiepte eveneens licht toe. Door deze kleine verbeteringen geeft de Rocket 33 bi-wire meer rust en is deze meer ontspannen om naar te luisteren.

Klankbalans

Het hoog wordt bij de Rocket 33 vrij sterk gepolijst weergegeven. Door deze gedempte hoog-weergave kan de kabel op lagere volumes wat braaf klinken. Het middengebied is krachtig. Hierdoor kunnen ‘s’ klanken in zang in sommige sets licht worden geaccentueerd. De timbre van houtklanken is een fractie voller dan in realiteit, waardoor de Rocket 33 lekker in het gehoor ligt. Laag en midlaag hebben een krachtige en droge punch. Het sublaag wordt, zoals we van AudioQuest gewend zijn, bijzonder krachtig weergegeven. Ondanks dat de bi-wire variant een zelfde polijstende werking op de treble heeft, is de detaillering in het hoog net even beter dan de full range kabel, maar echt spetteren zal hij niet snel.

Conclusie

Over het geheel gezien vinden we de Rocket 33 een prettige kabel om naar te luisteren. Bestaat de mogelijkheid van bi-wiring, dan adviseren we om hier altijd voor te kiezen. Onze luistersessies tonen immers aan dat de set er wel degelijk van profiteert. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Deze is bij AudioQuest namelijk gelijk aan die van de full-range variant. Wij verwachten dat de Rocket 33’s minder goed tot recht komen bij warm klinkende sets. De totale presentatie kan hiermee wat aan de tamme kant worden. Scherpe en overanalytische sets kunnen met deze Rocket 33 speakerkabels beslist naar een hoger niveau worden getild.

Score

Uiterlijk en bouw 80 uit 100
Klankbalans 80 uit 100
Geluidsbeeld 71 uit 100
Totaalscore 76 uit 100
Distributie Audioquest, www.audioquest.com
Prijs (2x 2 meter) 295 Euro inclusief BTW
 
 

Winkels met Audioquest

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
Borneolaan 25
1217GX Hilversum, NL
Koningsstraat 35
2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

Winkels met QED

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

4 reacties

  1. Mede op basis van deze review maar eens de Tellurium Q Black II te proberen gekregen van Richard van AudioBTQ uit Den Haag. Top service trouwens, een kabel kun je past echt beoordelen in je eigen set.

    Ik dacht dat ik met een redelijke goede kabel speelde, maar deze kabel gooit geen gordijn open, nee, de hele band staat ineens in mijn woonkamer te spelen. Tsjonge, wat een heerlijke, open, fijne kabel is dit. In mijn set echt een match made in heaven. Mijn Audio Physics krijgen ruimte hun potentieel echt te laten horen. Mijn ultieme test cd, Amused to Death 24K, ontgrendelt weer allemaal nieuwe (micro) informatie….leuk! Ondanks het bescheiden en platte voorkomen toch een kabel van formaat. Volgens mij geen shielding, maar wat boeit dat met deze weergave. Voor dit geld imo echt heel veel kwaliteit.

    Kortom, ik deel graag mijn enthousiasme met jullie en weer heel veel dank aan het team van Alpha voor het maken van deze review!

  2. De multitest is inmiddels 3 jaar oud maar heeft mij een mooie set luidsprekerkabels opgeleverd. Ik was overigens op voorhand sceptisch of er wel een verbetering t.o.v degelijk koperkabel mogelijk was. Na het beluisteren thuis van de Tellurium q kabels was ik overtuigd. Met name toen ik na een aantal dagen mijn oude kabel terugplaatste. 260 euro is het dubbel en dwars waard.

Geef een reactie