Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Prijs: € Wisselt

The Chord Company Epic Twin

The Chord Company Epic Twin

Chord is een kabelfabrikant die al sinds haar oprichting in 1985 uit liefde voor muziek bekabeling ontwikkelt. En hoe kan dit beter dan met medewerkers die ofwel muzikant zijn, ofwel muziekliefhebbers zijn. Soms zelfs beide. Bij Chord vinden ze het bovendien belangrijk dat iedere medewerker regelmatig tijd doorbrengt in de luisterruimte van het bedrijf. Betaald. Hierdoor weet iedereen die voor het bedrijf werkt welke doelen het (in de omgeving van Stonehenge gesitueerde) bedrijf nastreeft. Het moet gezegd worden. Ook wij op de redactie bij Alpha hebben al jaren een warm gevoel bij de bekabeling van Chord.

Voor deze review stuurt importeur Latham ons een set Epic Twin’s toe. De Epic Twin is een meer betaalbare variant van de Epic Reference topkabel. De basis van de Epic Twin bestaat uit twee getwiste ‘stranded’ aderparen van verzilverd koperdraad. Deze aders zijn afgeschermd met een teflon isolatielaag, om elkaar getwist en vervolgens voorzien van een gevlochten afscherming om ongewenste signalen vanuit externe bronnen te reduceren.

Klankbalans

We kunnen de klankeigenschappen het best beschrijven als ingetogen en zeer muzikaal. De klankbalans is relatief warm. De weergave in het hoog klinkt subtiel en gepolijst. Hierdoor zal de Epic Twin nergens bijten of een rafeltje laten horen. Deze Epic Twin geeft nasaal en soms scherp klinkende opnamen van (bijvoorbeeld) strijkinstrumenten meer body en haalt scherp ‘gekras’ uit de weergave. Desondanks gaat dit niet ten kosten van de detaillering.

Het middengebied heeft een prima definitie en de laagweergave is krachtig en gecontroleerd. Misschien is er een enkele speakerkabel die een explosiever sublaag ten gehore brengt, maar desondanks is de Epic Twin in staat om een heerlijke ontspannen atmosfeer te creëren.

Geluidsbeeld

Het geluidsbeeld is wat meer laid-back en projecteert een kamerbrede soundstage. De Epic Twin klinkt zeer ruimtelijk en de muziek komt echt helemaal los van de speakers. De focus en de plaatsing van de zang en instrumenten is exact. De transparantie is prima, waardoor de verschillende instrumenten en zangpartijen op het gehoor goed van elkaar zijn te onderscheiden. De sweetspot van de Epic Twin is vrij ruim waarmee de plaatsing van de speakers en het bepalen van de luisterpositie minder tijdsintensief zal zijn.

Conclusie

Wij hebben de Epic Twin ervaren als een heerlijke kabel om uren achtereen naar onze favoriete muziek te luisteren. Rock, metal, populair of klassiek, het is de Epic Twin om het even. Alles ademt en brengt een heerlijke rust. We zien deze Epic Twin als een uitstekende kandidaat om felle of scherp klinkende sets te temmen en het geluidsbeeld bij erg upfront klinkende sets wat meer naar de achtergrond te verplaatsen.

Score

Uiterlijk en bouw 77 uit 100
Klankbalans 85 uit 100
Geluidsbeeld 83 uit 100
Totaalscore 83 uit 100
Distributie Latham Audio B.V, http://www.lathamaudio.nl
Prijs (2x 2 meter) 395 Euro inclusief BTW
 
 

Winkels met Audioquest

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
Borneolaan 25
1217GX Hilversum, NL
Koningsstraat 35
2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

Winkels met QED

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

4 reacties

  1. Mede op basis van deze review maar eens de Tellurium Q Black II te proberen gekregen van Richard van AudioBTQ uit Den Haag. Top service trouwens, een kabel kun je past echt beoordelen in je eigen set.

    Ik dacht dat ik met een redelijke goede kabel speelde, maar deze kabel gooit geen gordijn open, nee, de hele band staat ineens in mijn woonkamer te spelen. Tsjonge, wat een heerlijke, open, fijne kabel is dit. In mijn set echt een match made in heaven. Mijn Audio Physics krijgen ruimte hun potentieel echt te laten horen. Mijn ultieme test cd, Amused to Death 24K, ontgrendelt weer allemaal nieuwe (micro) informatie….leuk! Ondanks het bescheiden en platte voorkomen toch een kabel van formaat. Volgens mij geen shielding, maar wat boeit dat met deze weergave. Voor dit geld imo echt heel veel kwaliteit.

    Kortom, ik deel graag mijn enthousiasme met jullie en weer heel veel dank aan het team van Alpha voor het maken van deze review!

  2. De multitest is inmiddels 3 jaar oud maar heeft mij een mooie set luidsprekerkabels opgeleverd. Ik was overigens op voorhand sceptisch of er wel een verbetering t.o.v degelijk koperkabel mogelijk was. Na het beluisteren thuis van de Tellurium q kabels was ik overtuigd. Met name toen ik na een aantal dagen mijn oude kabel terugplaatste. 260 euro is het dubbel en dwars waard.

Geef een reactie