Pure Reason Revolution – Eupnea

Prijs: € 15

Pure Reason Revolution - Eupnea

Conclusie

De muziek op “Eupnea” laat zich nog steeds omschrijven als een geduchte achtbaan, maar de angst om de bocht uit te vliegen, resulteert in een ietwat (te) veilig album. Gekoppeld aan de weinig echt nieuwe invalshoeken, zorgt het album bij mij helaas voor een kleine teleurstelling. Muziekliefhebbers die nog niet bekend zijn met Pure Reason Revolution raad ik dan ook aan om eerst “The Dark Third” te beluisteren. Fans van de band die zich niet in mijn kritiekpunten kunnen vinden, zullen het comebackalbum wellicht beter weten te waarderen.

Verwachtingen

Inhoud

Wanneer een band na een langdurige absentie met een nieuw album op de proppen komt, schept dat natuurlijk verwachtingen. In een uitzonderlijk geval overtreft het album deze vaak torenhoge verwachtingen (Portishead in 2008), maar vaak kan de plaat deze niet helemaal waar maken (Tool in 2019). Hoewel ik zeer verheugd ben dat de band weer een nieuw album op de markt brengt, moet ik toegeven dat het album mij niet zo weet te pakken als ik gehoopt had.

In plaats van het geluid van “Amor Vincit Omnia” en “Hammer And Anvil” verder te ontwikkelen, maakt Pure Reason Revolution rechtsomkeert naar het geluid ten tijde van het onvolprezen debuut. Hoewel “Eupnea” minder elektronisch, meer organisch klinkt, borduurt het immers duidelijk voort op “The Dark Third”. De muziek is dan ook eerder een evolutie dan een revolutie, om maar eens een cliché van stal te halen.

 
 

Geef een reactie