Review ATC CDA2 MK2

Voordelen

 • Goede weergave over gehele linie
 • Heerlijke cd-speler
 • Compact

Nadelen

 • Hoofdtelefoonuitgang achterop
 • Geen XLR-ingang (!)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  ATC CDA2 MK2

  Luisteren

  Inhoud

  ATC CDA2 MK2

  We hebben hoofdzakelijk cd’s opgelegd tijdens de testperiode. Enerzijds omdat de cd-speler gewoon zo goed was en anderzijds omdat we persoonlijk nog erg van het medium houden. Maar streams via Tidal klonken ook heel goed.

  We botsen op “The Courage of Others” van Midlake en stellen vast dat we al lang niets meer gehoord hebben van deze Texaanse band. Dit album is onze favoriet en gaat grotendeels over de pracht van de natuur. Leadzanger en bezieler Tim Smith is dan nog bij de groep en dat merk je. Het is een magistraal album met een rijke instrumentatie (gitaar, viool, fluit, keyboard) en heerlijke teksten. Via de cd-speler op de CDA2 MKII klinkt deze muziek geweldig! We hebben niet de neiging om naar een volgende track te skippen en luisteren aandachtig naar het hele album. Die betrokkenheid is de kern van elk goed systeem.

  “Primrose Green” van Ryley Walker is de volgende cd die we lukraak uit de kast plukken en die klinkt als een heerlijke lentebries. Zo fris en juist vooral. Nergens storen we ons aan een onderdeel van de weergave. Alles is in balans. De ATC CDA2 MK2 is ondertussen beste vriendjes geworden met onze Benchmark en dat loont. De stem van Walker kan soms nogal scherp overkomen maar hier klopt het plaatje gewoon. Deze cd-speler kiest voor een veilige, vollere weergave die onze muziek wat minder digitaal doet klinken.

  Een laatste cd komt van Roseanne Cash en klinkt quasi perfect in deze opstelling. Op mindere spelers komt het album “The River and the Thread” soms wat kil en afstandelijk over maar door de ATC CDA2 MKII is het genieten. We leggen ons notitieboekje aan de kant en vergeten kritisch te luisteren. Altijd een goed teken. We houden enorm van wat de Metrum dac doet in onze set, ja hij gaat verder, maar we zouden perfect kunnen leven met de ingebouwde AKM-dac. Een mooier compliment kunnen we niet bedenken.

  Vergelijken

  We hebben de volledig analoge Merrill Audio Cara nog staan en die biedt, niet verwonderlijk, over de hele lijn meer. Hij zet een breder, hoger en inzichtelijker geluidsbeeld neer dan de CDA2 MK2 maar dit is bij een direct vergelijk met een toestel dat enkel als analoge voorversterker dienst doet.

  We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe de CDA2 MK2 zal presteren t.o.v. onze gloednieuwe Ps Audio Stellar Gain Cell Dac. Door de de analoge inputs merken we dat de ATC meer body heeft dan de Ps Audio. Hij combineert daardoor, zoals reeds gezegd, erg goed met de Benchmark en de gesloten ATC luidsprekers. Door de Audiovectors is dit verschil minder duidelijk. De Ps Audio klinkt vlakker en meer lineair over de hele lijn en dat hebben we nodig om te testen. Maar de ATC maakt zonder twijfel meer muziek in deze set-up!

  Tussen de AKM dac op de ATC en Sabre dac op de Ps Audio zijn de verschillen opnieuw duidelijk. Beide dac-chips zijn uitstekend geïmplementeerd en hebben hun sterktes maar de AKM is ronder, voller, zachter en heeft meer punch dan de Sabre dac die iets sneller en gedetailleerder is. Beide dacs presteren uitstekend en klinken niet scherp of analytisch, het is eerder een verschil in smaak en tonaliteit. Wat ‘frisser’ bij de Sabre tegenover wat ‘warmer’ bij de AKM om het zwart-wit te stellen.

   
   

  Winkels met ATC

  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Emrikweg 25
  2031 BT Haarlem, NL

  Geef een reactie