Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Voordelen

 • Erg mooi gemaakt
 • Mooie levering
 • Zit ontzettend comfortabel

Nadelen

 • Nighthawk wat tam
 • Nightowl tikkie gekleurd in het laag
 • Kabel is stug en wat kort
 • Prijs: € 699

  Comfort
  Afwerking
  Weergave
  Prijs
  Audioquest NightOwl

  Open en gesloten

  Leuk allemaal: die tuning en kleurtjes, maar wat is er nu écht nieuws? Dat is de Nightowl. Dit is een gesloten versie van de Nighthawk. Hij beschikt over dezelfde unit – de Biocellulose Diaphragm 50mm unit – als de Nighthawk. Tevens dezeflde oor-cups van liquid wood. Echter zijn deze aan de buitenzijde afgedopt. We zien dus geen rooster, maar een gesloten geheel.

  Audioquest meldt echter dat er een flow-port aanwezig is. Door deze poort kan de Nightowl wel ademen en ontstaat er geen ‘veereffect’ in de oor-cup, zoals bij veel gesloten modellen wel het geval is. Daardoor zou de vervorming een stuk lager moeten zijn. Dat is lastig te bewijzen – en helaas is onze meetopstelling nog niet klaar (verhuizing enzo), maar we gaan het gewoon uitproberen met een luistersessie. Als we weer kunnen meten, gaan we deze resultaten toevoegen.

  Packaging

  De doos waarin de Nighthawk en Nightowl worden geleverd, is ronduit prachtig. We zien een lederen etuit met daarin natuurlijk de hoofdtelefoon, maar ook twee extra pads (suède) en uiteraard de kabel. Ook zien we – heel goed! – een handleiding met daarop de melding dat de hoofdtelefoon minimaal 150 uur moet spelen voordat hij op klank is.

  Overigens is dat geen onzin, want we hebben het duo van Audioquest ‘kaal uit de doos’ beluisterd en tussendoor. Er zijn overduidelijk stappen hoorbaar in kwaliteit. Wij hebben de Nighthawk en Nightowl ongeveer 200 uur laten spelen voordat we zijn gaan beoordelen.

   
   

  Winkels met Audioquest

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Koningsstraat 35
  2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  7 reacties

    1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
   Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

  Geef een reactie