Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Voordelen

 • Erg mooi gemaakt
 • Mooie levering
 • Zit ontzettend comfortabel

Nadelen

 • Nighthawk wat tam
 • Nightowl tikkie gekleurd in het laag
 • Kabel is stug en wat kort
 • Prijs: € 699

  Comfort
  Afwerking
  Weergave
  Prijs
  Audioquest NightOwl

  De test set-up

  Personal Audio testhoek

  We hebben de Audioquest Nighthawk en Nightowl Carbon op een paar systemen getest. Allereerst op de Sennheiser HDVD 800 dac/pre-amp. Een fraai ding. Daarnaast op een Audioengine D3 en een laptop met Foobar. Vervolgens nog op een smartphone. Zonder toeters en bellen.

  De Sennheiser biedt overduidelijk de meeste drive en controle. Die haalt zonder meer het meeste uit het duo. Dat is dan ook onze benchmark in deze review.

  De Audioengine D3 is verrassend capabel. Die stuurt met het grootste gemak de twee over-ears aan. Met ruim genoeg energie, detail en verfijning.

  Een smartphone is toch wat te min. Tenminste: onze Nexus 5X laat toch wel beperkingen horen. We missen de verfijning, micro-details en dynamiek die de overige twee wel bieden. De punch en ‘oemf’ bij housemuziek. Of de dynamische wisselingen bij Metropolitain. Zaken die muziek kunnen maken of breken. Detail die de luisteraar erin trekken… zaken die de snaar raken.

   
   

  Winkels met Audioquest

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Koningsstraat 35
  2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  7 reacties

    1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
   Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

  Geef een reactie