Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Voordelen

 • Erg mooi gemaakt
 • Mooie levering
 • Zit ontzettend comfortabel

Nadelen

 • Nighthawk wat tam
 • Nightowl tikkie gekleurd in het laag
 • Kabel is stug en wat kort
 • Prijs: € 699

  Comfort
  Afwerking
  Weergave
  Prijs
  Audioquest NightOwl

  Conclusie

  Deze twee Audioquests zijn een interessant duo. Laten we beginnen met de mooie punten. We kennen eigenlijk geen hoofdtelefoons die lekkerder zitten. Je voelt hem gewoonweg niet. De druk op het hoofd is perfect, de kussens heerlijk zacht en het gewicht is laag genoeg om niet te irriteren.

  Dan de afwerking: indrukwekkend goed. Het hout is prachtig door de ‘vloeibare giettechnologie’. De unit zit er mooi ingeschroefd en het vilt er omheen is mooi erop aangebracht. Daarop zitten de verwisselbare kussens: geen schroef te zien dus.

  De ophanging van de oor-cup werkt als een trein: hij zet mooi naar het hoofd en er is bijna geen kabelgeluid te horen. Perfect dus. De kabel mag echter wat langer en minder stug. Die irriteerde soms. Hij mag wat langer én minder stug. We weten dat Audioquest een heel goede kabel wilde meeleveren – ze moeten hun naam wel eer aan doen – maar wellicht is het een idee om twee versies mee te leveren; net als bij de eerste versie.

  Welke is nu mooier? Dat is gewoon niet te zeggen. Het is gewoonweg een kwestie van smaak. Beide versies hebben namelijk voor- en nadelen. Welke eigenschappen ze hebben, staat uitgebreid in de recensie.

  Specificaties

  Model NightHawk Carbon NightOwl Carbon
  Type Over Ear Over Ear
  Principe Open Gesloten
  Driver 50mm 50mm
  Materiaal Vloeibaar hout Vloeibaar hout
  Gevoeligheid 99 dBspl / mW 99 dBspl / mW
  Impedantie 25 Ohm 25 Ohm
  Gewicht 346 g 346 g
  Kabel 1,3 meter 1,3 meter
  Microfoon Ja Ja
  Plug 3,5 mm 3,5 mm
  Verloopplug Ja Ja
  Prijs 699 699
   
   

  Winkels met Audioquest

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Koningsstraat 35
  2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  7 reacties

    1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
   Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

  Geef een reactie