Review AVM Ovation A 6.2 & MP 6.2

Voordelen

 • Krachtige en gecontroleerde sound
 • Erg mooie streamer
 • Zeer breed inzetbaar
 • Prachtig gemaakt

Nadelen

 • App is snel, maar mist functies
 • Streamer mag meer services krijgen
 • Prijs: € 16489

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Sound
  Prijs

  AVM Ovation A 6.2

  AVM maakt veel gebruik van klasse-D op basis van Hypex UcD. Met heel wat eigen modificaties, dat wel. De Ovation-lijn is toch een andere spelletje. Daar zien we dat AVM is gegaan voor een high-current FET opzet. Met een voeding van 1000 VA en een gigantische buffer van 120.000 uF, kan deze AVM zo’n 180 ampère per kanaal kortstondig leveren. De versterker zal dus niet snel buiten adem zijn. Kortom: dat belooft wat.

  De twee aparte kanalen leveren elk 225 watt in 8 Ohm en 335 watt in 4 Ohm. Genoeg voor de meeste speakers. De dempingfactor is 200. Dat lijkt niet veel, maar is ook genoeg voor de meeste luidsprekers. Elektrostaten zal niet echt lekker gaan, gokken we.

  Strak

  Het uiterlijk van deze krachtpatser is strak. De kast is dik en mooi afgewerkt. Op het front een display met aan weerszijden ronde knoppen. Links voor in de input en rechts voor het volume. Die heeft 256 stappen en is gebalanceerd opgebouwd.

  Onder het display zitten vier knopen waarmee het menu van de Ovation A 6.2 te bedienen is. Onder meer kunt u gebruik maken van een equalizer (per ingang of globaal), ingangen regelen: bijvoorbeeld namen voor ingangen, level-aanpassingen of een bypass. Ook is het mogelijk een theatre-modus in te schakelen op een ingang. Handig als u ook de A 6.2 in een thuisbioscoop wilt gebruiken.

  Aansluitingen

  De AVM A 6.2 heeft een tweetal gebalanceerde ingangen en vijf single-ended inputs. Van wat we hebben begrepen en gezien, is de eindtrap niet symmetrisch opgebouwd, wel het gehele gedeelte ervoor om de ruisvloer te drukken met zo’n 3 dB. Helemaal compleet symmetrisch is de 6.2 niet, maar dat is ook nagenoeg niet te doen in deze prijsklasse.

  Die Endstufen des A 6.2 sind als Single-Ended Architektur ausgelegt und der Stereo-Endstufe SA 8.2 entlehnt.

  In Nederlands: het laatste stuk van de eindversterkers is single-ended opgebouwd en ‘geleend’ van de SA 8.2 (high-end stereo eindversterker van AVM) die wel compleet symmetrisch van opzet is.

  De A 6.2 heeft geen extra toeters en bellen meegekregen. Het is echte een puristische, analoge, geïntegreerde versterker. Wie een geïntegreerde versterker met dac en streaming zoekt, kan beter voor de all-in-one modellen van AVM gaan. Die zijn er ook als instapper, middensegmenter en high-end.

   
   

  3 reacties

  Geef een reactie