Review AVM Ovation A 6.2 & MP 6.2

Voordelen

 • Krachtige en gecontroleerde sound
 • Erg mooie streamer
 • Zeer breed inzetbaar
 • Prachtig gemaakt

Nadelen

 • App is snel, maar mist functies
 • Streamer mag meer services krijgen
 • Prijs: € 16489

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Sound
  Prijs

  AVM Ovation MP 6.2

  De AVM Ovation MP 6.2 is de ‘mediaplayer’ van AVM in het hoge segment. De speler heeft een dac, cd-loopwerk en een streamer ingebouwd. En beschikt zowel over digitaal als analoog uit.

  Opgeruimd staat netjes

  We kunnen het natuurlijk niet laten ook deze speler van AVM even open te schroeven. En zoals we inmiddels gewend zijn van de Duitsers oogt het ongelooflijk strak van binnen. Geen rondslingerende kabels, maar gewoon strak maatwerk.

  We zien ook duidelijk dat AVM modulair te werk gaat. Er is als het ware een basisprint met daarop connectoren waarop modules passen. Slim, want het scheelt kosten en geeft gebruikers de mogelijkheid op te waarderen als ze dat wensen.

  DAC

  Het DAC-board is rondom een ESS Sabre-chip opgezet. Een chip die we heel veel terug zien. En dat is niet erg, want het zijn mooie chips om te gebruiken. AVM zet een 9018 K2M in. Een high-end model. Gelukkig maar, want dat hoort wel in deze klasse.

  De gebruiker kan zelf de upsampling instellen: van 16 / 44,1 tot en met 24 / 192. We weten eerlijk gezegd niet zeker of alles wel bitperfect door de speler heen gaat, aangezien er wel een Burr Brown SRC (Sample Rate Converter) in het signaalpad zit. Nu zijn er zaken te omzeilen via een DSP / Fpga, maar de vraag is of AVM dat doet, aangezien er nergens staat dat het uit te schakelen is. We hebben hem op de hoogste stand gelaten, aangezien we ook high-res afspelen in de test.

  CD en Streamen

  De Ovation MP 6.2 heeft niet alleen een streamer aan boord, maar ook een cd-drive. Een model van TEAC om precies te zijn. Het gehele loopwerk is gedempt om resonantie tegen te gaan.

  Streamen gaat via UPnP. Kortom: geen configuratie nodig in een normaal opgezet netwerk met een media-server. Denk aan een NAS of een andersoortige media-server. Het is ook mogelijk via Tidal te streamen.

  In- en uitgangen

  De Ovation MP 6.2 is ook een dac. Er zijn twee optische inputs, twee coaxiale ingangen, één usb koppeling en tenslotte nog een gebalanceerd, digitale ingang. Dan natuurlijk LAN en ook wifi (2,4 GHz, N) om de speler in het netwerk op te nemen.

  Om de speler te verbinden met een versterker zijn er gebalanceerde en single ended uitgangen. Ook zijn er twee digitale uitgangen: optisch en coax.

   
   

  3 reacties

  Geef een reactie