Review AVM Ovation A 6.2 & MP 6.2

Voordelen

 • Krachtige en gecontroleerde sound
 • Erg mooie streamer
 • Zeer breed inzetbaar
 • Prachtig gemaakt

Nadelen

 • App is snel, maar mist functies
 • Streamer mag meer services krijgen
 • Prijs: € 16489

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Sound
  Prijs

  Hoe klinkt het?

  AVM Ovation 6-2 (1)

  We hebben de AVM op zowel een setje Bowers & Wilkins 804D3 als op de Vivid Oval B1 gehoord. De bron is natuurlijk de MP 6.2, maar we hebben ook gestreamd vanaf de NAD M50 streamer en de Alpha HTPC.

  Netjes en detailrijk

  De AVM stuurt zonder enige twijfel met het grootste gemak grote speakers aan. Dat gaat met kracht, controle en verfijning. De Bowers spelen los en groot met de AVM als sturende eenheid. De Vivids idem. We horen geen greintje ingetogenheid of compressie. Ook niet als de kraan wat verder open gaat.

  Verwacht echter geen uitbundig spetterfestijn met deze AVM’s. Het blijft altijd netjes, gecontroleerd, strak en gedefinieerd. Anders dan bij bijvoorbeeld NAD of Hegel die wat meer punch meegeven aan muziek. Een beetje ‘fun-factor’. Het doet redacteur in kwestie denken aan de Opel-reclame “Duitsers maken geen grappen”. Of u de fun-factor zoekt, is smaak. Feit is wel dat de A 6.2 behoorlijk kan knallen voordat er een einde aan de adem komt.

  Dan de MP. We horen het niet vaak dat een ingebouwde streamer ‘wint’ van de M50. Maar dat is wel bij deze MP het geval. De ingebouwde streamer laat meer rust en definitie horen dan de NAD M50. De M50 is gekoppeld via een AudioQuest Diamond coax-interlink. Niet de minste kabel. En hoewel het verschil niet heel groot is, is het gewoon goed hoorbaar. Hetzelfde geldt voor usb vanaf de pc… de ingebouwde streamer van de MP 6.2 is gewoon heel erg goed.

  Totaalplaatje

  Om kort maar krachtig het totaalplaatje te schetsen: mooi 3D beeld, strakke plaatsing (op de centimeter), neutraal, fraai met stemmen, degelijke scheiding instrumenten, krachtig en strak laag en indrukwekkende rust. Mogen we het zeggen? … Ja: heel Duits. Het klopt gewoon.

  Prijzen

  De AVM Ovation A 6.2 kost 8999 euro. De AVM Ovation MP 6.2 kost 7490 euro.

   
   

  3 reacties

  Geef een reactie