Review Benchmark DAC3

Voordelen

 • Zeer snel...
 • ... en detailrijk...
 • ... en ruimtelijk
 • Compleet

Nadelen

 • Laag kan íetsje beter
 • Kastje is niet sexy ofzo... (maar ja: who cares?)
 • Prijs: € 2465

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Benchmark DAC3 HGC

  Conclusie

  De Benchmark DAC3 HGC is echt een fraai stuk techniek. Weer een stapje verder dan de DAC2 dankzij de nieuwe chip van ESS. We horen een heel open en fijn klankbeeld met veel ruimte en precisie. Warm aanbevolen.

  Voor wie?

  Inhoud

  Benchmark DAC3 HGC

  Een dac van 2500 euro is niet voor iedereen weggelegd. Echter: de DAC3 HGC is geen dac… het is een pre-amp met dac. Sterker nog: het is een grotendeels analoge voorversterker met digitale ingangen. En als bonus krijgt u er ook nog een hoofdtelefoon-uitgang bij. U hoeft in feite alleen maar een setje actieve monitors aan te koppelen en klaar is Kees. U heb dan – afhankelijk van hoe goed de monitors zijn – een waanzinnig mooie set. En als u het zo bekijkt… is 2500 euro niet heel veel geld voor zo’n compleet en goed klinkend apparaat.

  Upgrade?

  De vraag wellicht voor wie nu een DAC2 heeft van de Texanen is… moet u upgraden? Ja en nee… Het verschil is hoorbaar. De ESS 9028Pro is gewoon een mooiere chip. Dat is vooral in het midden en hoog hoorbaar, schatten we in (we hebben helaas niet kunnen A/B vergelijken). Maar feit is: de DAC2 is een fijne dac. De DAC3 is gewoon net wat fijner…

   

  Soort apparaat DAC, pre-amp, hoofdtelefoon versterker
  Inputs 2 x analoog, USB, 2 x coaxiaal, 2 x optisch
  Outputs 1 x XLR stereo, 2 x single ended stereo, 2 x jack hoofdtelefoon.
  DAC ESS Sabre 9028PRO
  Volume Hybrid – analog + digital
  Max samplingrate 24 bit / 192 kHz
  Formats PCM / DSD
  Prijs 2465 euro
   
   

  Winkels met Benchmark

  Emrikweg 25
  2031 BT Haarlem, NL
  Hooikade 13
  2627 Delft, Zuid Holland, NL

  13 reacties

     1. De DAC3 schurkt er wel tegenaan ja. Maar de versie met volumeregeling heeft minder resolutie heb ik gemerkt. De gewone DAC3 speelt beter heb ik gemerkt.

      Ik ga eens checken waarom de mailfunctie niet werkt. Maf.

    1. Heel indrukwekkend dat de ADI-2 zo goed meekomt, meettechnisch. Ik zou echter altijd luisteren. Want metingen vertellen niet het hele verhaal. Wel een deel… en een dac die niet goed meet, zal in praktijk ook niet écht lekker klinken.

    2. Hoi Vincent,

     ik heb de RME Adi 2 thuis en A-B vergeleken met de Benchmark 3. In mijn beleving klonken ze zo goed als hetzelfde. Wat op zich die metingen wel zou verklaren. Ik denk dat het voor minimaal 95% dezelfde sound is. Wat de verschillen zijn vind ik lastig te duiden, maar ik kon het mezelf niet rechtvaardigen dat ik 2x zoveel betaalde voor de Benchmark terwijl ze nagenoeg hetzelfde klonken. De RME biedt ook EQ, en schijnt een zeer goede koptelefoonversterker te hebben, die gebruik ik niet dus dat kan ik niet beoordelen. Ik kan de RME zeer aanbevelen. Ben er op het net ook nog geen negatieve recensie over tegengekomen. Ergens wordt in een recensie ook de vergelijking gemaakt met de Dac3 en die bevestigt dat het nagenoeg identiek is qua sound.

     Dat de Dac 3 zo goed uit de test komt, is voor mij een mooie bevestiging dat ik met de Adi 2 dac een schot in de roos heb, met veel waar voor m’n geld.

  Geef een reactie