Review Bowers & Wilkins 800D – Accuphase

We zijn aanwezig bij Poulissen in Roermond om een drietal systemen te beluisteren. De eerste twee hebben we al online gezet. Nu tijd voor de derde. Een serieus high-end systeem dat bestaat uit de topserie van Accuphase, gecombineerd met de Bowers & Wilkins 800D3… hun vlaggenschip. Top of the bill dus. Maar hoe klinkt het? Is het de – grofweg – 100.000 euro waard als we alles meerekenen? 

Sommige mensen zoeken gewoon het allerbeste en zijn bereid daar flink voor te investeren. Voor die doelgroep zijn we op de bank gaan zitten in de Diamond-room bij Poulissen in Roermond. Daar staat een set met Bowers & Wilkins 800D3 en Accuphase. De topserie welteverstaan. Samen met filtering (Audioquest Niagara 7000) en kabels (Audioquest) komt dat toch op een grove 100.000 euro. Met recht een systeem voor de happy few.

Maar hoe klinkt zo’n systeem? Heel eenvoudig: compleet, dynamisch, stressloos. Het klinkt heel vanzelfsprekend. Alsof niets moeite kost… Alsof het gewoon zo hoort. En zo hoort het natuurlijk ook bij een topsysteem. Een high-end audio rijdt ook moeiteloos. Toch?

Kan het écht beter?

We gaan het nu niet over smaak hebben. Dat verschilt per persoon. Of u van Accuphase of Bowers & Wilkins houdt is nu even niet belangrijk. De vraag is: kan het écht beter dan dit? Nou… dat is bijzonder lastig. Want ja: er zijn duurdere en wellicht iets betere systemen te koop. Maar u gaat dan echt richting systemen van een half miljoen euro of meer. Denk aan de NAIM Statement of Wilson Audio Alexandria en WAMM categorie. Ja: beter… maar in feite gewoon … onhaalbaar. Maar goed: ook daar zijn klanten voor.

Als u geïnteresseerd bent in onze mening over dit systeem én de kleine dingen die we hebben aangepast… check de onderstaande video!

Video Review Bowers 800D3 met Accuphase

 
 

Winkels met Bowers Wilkins

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL
Schoenmakersstraat 19
6041EX Roermond, NL
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE

5 reacties

  1. Wat een gave set! Ik ben van plan een nieuwe set te gaan aanschaffen met de 802D3 en de Accuphase E800. Leuk om te horen dat deze componenten erg goed matchen.

  2. Mooie review heren! Heeft mij aan het denken gezet…
    Draai sinds enige tijd namelijk ook met de 800 D3. Niet met Accuphase maar met 2 mono’s van Chord Electronics.
    Die lopen bij mij nu, net als de andere componenten, via de Powersource plus van Ron Kemp die daarvoor 2 “amp” stopcontacten heeft.
    Stel ik wil ze, net als jullie dat deden, rechtstreeks “in de muur” aansluiten. Zou het dan nog iets toevoegen als ik daar een 2e audiogroep voor installeer met dus een extra stopcontact bij mijn audiospulletjes? Of kan dat gewoon op de bestaande audiogroep?

    Al vast dank voor het meedenken!

Geef een reactie