Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Voordelen

 • Zit fijn
 • Goede accuduur
 • NC is instelbaar

Nadelen

 • Zonder NC minder strak
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Bowers Wilkins PX

  Comfort

  Wij vinden de PX een prettige hoofdtelefoon om te dragen. De kussens zijn zacht genoeg en vormen goed naar het hoofd. Al is het wel even wat schuiven en draaien om ze perfect te laten aansluiten. Dat heeft effect op de weergave, dus probeer het even goed uit wat het beste werkt.

  De hoofdband is voorzien van padding en voelt bij ons zacht genoeg. Al vonden sommige collega’s het nog wat te hard. Is wat voor te zeggen. Er zijn concurrenten die dit wat zachter maken. Of de hoofdband laten meebewegen. En dat is nog wat comfortabeler.

  De knoppen op de rechter-unit zitten op een logische plek (achteraan en dus gemakkelijk te benaderen) en zitten ook in een logische volgorde: volume (omhoog), pauze/play/opnemen/ophangen, volume (omlaag). En dan de knop voor noise cancelling modi en tenslotte een schuif/drukknop om te pairen of de hoofdtelefoon aan en uit te zetten.

  Onder de knoppen zit een ingang voor gebruik van een kabel en een usb-aansluiting (usb-c) om de PX op te laden.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  2 reacties

  1. Ik snap niet waarom er zo’n grote markt is voor noise cancelling hoofdtelefoons.
   Doe mij maar een p7: goedkoper, kliknt beter hoef niet op te laden met enige nadeel is dat er een kabel aan zit.

   Ik denk dat een factor is dat er geen uitstekende opties voor gesloten hooftelefoons op de markt zijn (als je een open model wilt dan moet een teleurgestelde met de HD600 nog geboren worden). bestaat er een geweldig klinkende goed isolerende lage inpedantie comfortabele hoofdtelefoon tussen 300 en 600 euro?
   Als ik de reviews lees dan zijn meeste mensen het alleen eens over OPPO PM3 waar ik niet verliefd op werd en shure 1540 die veel mensen niet “direct”(sorry voor mijn gebrekkige audiofielische woordenschat) genoeg vinden een waar over ik bij innerfidelity las dat geluid verslechterd bij hogere volume, wat ik ook heb ervaren toen bas een van de drivers eextra trillingen liet horen.

   1. Ik ben sinds kort één van de eerste eigenaren in NL van een PX. Noise cancelling was voor mij geen doel, maar is wel handig in een aantal situaties: in een open kantoortuin, bij werken onderweg (hotel/restaurant) of voor die ene keer dat ik met trein/vliegtuig reis.

    Afgelopen vijf jaar heb ik tal van hoofdtelefoons gehad en geluisterd. Ook de P7 wireless, die ik nog voor de introductie van de PX heb verkocht.

    Inmiddels is de PX ingespeeld en ben ik erg onder de indruk van de prijs/kwaliteitverhouding. Iedere hoofdtelefoon is in feite een compromis, maar de PX sluit op dit moment het beste aan bij mijn smaak en mijn wensen:

    – Te gebruiken met mijn iPhone 7 (MP3 320 klinkt echt goed)
    – Dankzij ingebouwde versterker voldoende volume en dynamiek
    – Relatief compact en plat op te bergen in mijn laptoptas
    – Ruimtelijkere soundstage dan P7W
    – Betere scheiding instrumenten dan P7W
    – Beter midden (o.a. stemmen) dan P7W
    – Premium afwerking (geen plastic zoals Sony/Bose)
    – Beter comfort (P7 had vrij harde hoofdband)
    – Zeer goede allrounder (95% van mijn muziek klinkt goed)

    Noise cancelling is altijd een compromis, maar B&W heeft hier goed werk geleverd, waarbij je als gebruiker zelf de keuze hebt in het balanceren tussen middel en kwaal.

    Tot slot klinkt deze PX nieuw uit de doos niet overtuigend. Minimaal één acculading inspelen (rond de 22 uur) of bij een dealer luisteren naar een ingespeelde PX .

  Geef een reactie