Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Voordelen

 • Zit fijn
 • Goede accuduur
 • NC is instelbaar

Nadelen

 • Zonder NC minder strak
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Bowers Wilkins PX

  De sound

  Inhoud

  De weergave is afhankelijk van het gebruik. En het gebruik is in te stellen met de app die Bowers meelevert. Deze is gratis te downloaden vanuit de Play Store of App Store. Wij hebben de app gebruikt op Android. Zonder problemen.

  Office, City of Flight

  Er zijn – indien het filter in gebruik is – drie modi voor noise cancelling. Office filtert op een andere wijze dan city en flight. En dat is hoor- en meetbaar. Over metingen later meer. Tenslotte kun je aangeven hoeveel je wilt doorlaten van de stemmen in de omgeving. Het grappige is dat als u geen muziek draait het geheel werkt als een soort gehoorapparaat. Stemmen worden echt wat versterkt. En dat geeft wel een grappig effect.

  Muziek?

  Hoe klinkt muziek dan? Nou… verrassend goed! Zowel via kabel – meegeleverd – als via Bluetooth (AptX en AptX HD!). Wij hebben vooral lekker draadloos gespeeld vanaf onze Nexus 5X telefoon die ook AptX HD aan kan. Want laten we eerlijk zijn: bluetooth met AptX en AptX HD is gewoon erg goed. En op straat en in het OV is zoveel herrie en ruis dat je toch die extra details niet hoort.

  Het gehele klankbeeld komt zeker over als een Bowers. Zonder filter horen we een gul, krachtig en gemakkelijk in het gehoor liggend klankbeeld. Met het Office filter verandert er niet heel veel. Het laag is iets voller, maar de rest schuift niet zoveel. Office laat ook het meeste door. Het is meer een ‘subtiele onderdrukking’. En dat zorgt ervoor dat muziek niet zo agressief aftakelt. Kortom: prima te gebruiken.

  City filtert agressiever en in een ander gebied. Het laag van de omgeving is veel meer weggedrukt. En dit filter drukt het midden wat naar achter. En dat zorgt ervoor dat het laag in de weergave van de muziek nog wat prominenter wordt. Lekker met house of electronsiche muziek, maar niet zozeer met blues, jazz of vocal. Flight lijkt veel op City. Deze verschillen zijn met name goed hoorbaar bij vocale stukken. Logisch ook, want we zijn het meest gevoelig voor stem.

  Optioneel

  Wie op straat lekker met de PX rondloopt, zal merken dat ook zonder NC er veel wordt weggedrukt. En heb je alsnog last van je omgeving of windruis? Zet lekker de onderdrukking aan. Dat kan er net voor zorgen dat je wel in rust kunt genieten van je muziek. Met name windruis wordt vrij effectief weggehaald hebben we gemerkt.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  2 reacties

  1. Ik snap niet waarom er zo’n grote markt is voor noise cancelling hoofdtelefoons.
   Doe mij maar een p7: goedkoper, kliknt beter hoef niet op te laden met enige nadeel is dat er een kabel aan zit.

   Ik denk dat een factor is dat er geen uitstekende opties voor gesloten hooftelefoons op de markt zijn (als je een open model wilt dan moet een teleurgestelde met de HD600 nog geboren worden). bestaat er een geweldig klinkende goed isolerende lage inpedantie comfortabele hoofdtelefoon tussen 300 en 600 euro?
   Als ik de reviews lees dan zijn meeste mensen het alleen eens over OPPO PM3 waar ik niet verliefd op werd en shure 1540 die veel mensen niet “direct”(sorry voor mijn gebrekkige audiofielische woordenschat) genoeg vinden een waar over ik bij innerfidelity las dat geluid verslechterd bij hogere volume, wat ik ook heb ervaren toen bas een van de drivers eextra trillingen liet horen.

   1. Ik ben sinds kort één van de eerste eigenaren in NL van een PX. Noise cancelling was voor mij geen doel, maar is wel handig in een aantal situaties: in een open kantoortuin, bij werken onderweg (hotel/restaurant) of voor die ene keer dat ik met trein/vliegtuig reis.

    Afgelopen vijf jaar heb ik tal van hoofdtelefoons gehad en geluisterd. Ook de P7 wireless, die ik nog voor de introductie van de PX heb verkocht.

    Inmiddels is de PX ingespeeld en ben ik erg onder de indruk van de prijs/kwaliteitverhouding. Iedere hoofdtelefoon is in feite een compromis, maar de PX sluit op dit moment het beste aan bij mijn smaak en mijn wensen:

    – Te gebruiken met mijn iPhone 7 (MP3 320 klinkt echt goed)
    – Dankzij ingebouwde versterker voldoende volume en dynamiek
    – Relatief compact en plat op te bergen in mijn laptoptas
    – Ruimtelijkere soundstage dan P7W
    – Betere scheiding instrumenten dan P7W
    – Beter midden (o.a. stemmen) dan P7W
    – Premium afwerking (geen plastic zoals Sony/Bose)
    – Beter comfort (P7 had vrij harde hoofdband)
    – Zeer goede allrounder (95% van mijn muziek klinkt goed)

    Noise cancelling is altijd een compromis, maar B&W heeft hier goed werk geleverd, waarbij je als gebruiker zelf de keuze hebt in het balanceren tussen middel en kwaal.

    Tot slot klinkt deze PX nieuw uit de doos niet overtuigend. Minimaal één acculading inspelen (rond de 22 uur) of bij een dealer luisteren naar een ingespeelde PX .

  Geef een reactie