vrijdag, april 19, 2024
Home Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

2

Voordelen

  • Zit fijn
  • Goede accuduur
  • NC is instelbaar

Nadelen

  • Zonder NC minder strak

Prijs: € 399

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Bowers Wilkins PX

Inleiding

Inhoud

Noise Cancelling is hot. Of dat nu ligt aan het feit dat onze levens drukker en hectischer worden – en we daardoor af en toe toe zijn aan rust – of aan het gevoel dat de mensheid wat ‘egoïstischer’ wordt… dat staat open voor discussie. Maar feit is: we zien meer en meer modellen met slimme truuks om omgevingsgeluid buiten te sluiten. Ook Bowers & Wilkins is in die wereld gestapt. Maak kennis met de Bowers & Wilkins PX.

Het kan best lekker zijn: even afgesloten. Even ‘cocoonen’ terwijl je muziek luistert. Of wat te denken van een lange vlucht. Je kan ofwel oordopjes indoen, of natuurlijk een hoofdtelefoon opzetten met NC: noise cancelling. Dat laatste heeft als voordeel dat je ook nog kan genieten van een muziekje. Heerlijk.

Bowers & Wilkins PX

De PX van Bowers & Wilkins staat naast de P5 en P7 Wireless. Het is dus geen directe vervanger. Al is de prijs van de P7 wireless wel gelijk. Maar… hoewel de P5 en P7 wireless draadloos hun signaal binnen kunnen halen, hebben ze geen noise cancelling. Het zijn gewoonweg draadloze modellen. Zonder actieve ruisonderdrukking. Waarom dan niet direct gaan voor de PX? Immers… je krijgt wat extra’s erbij!

Nou… de markt voor modellen met actieve ruisonderdrukking is toch anders dan de markt voor ‘audiofiele’ hoofdtelefoons. Noise Cancelling en geluidskwaliteit gaat vaak niet zo lekker samen. Hoe meer ruis onderdrukt moet worden, hoe meer muziek er weggefilterd wordt. Logisch: er wordt een antigolf gemaakt om het geluid weg te nemen. Deze antigolven gaan door de muziek heen. En dat zorgt weer voor een vermindering van resolutie. Details. Verfijning…

En wat als je de NC uitzet? Ja, in principe moet het effect dan compleet weg zijn. Maar je speelt nog steeds door een dsp heen. En wellicht is het een en ander ín de hoofdtelefoon wel afgestemd op het gebruik van NC. Hierover later meer in de metingen.

Winkels met Bowers Wilkins

Sint-Antoniusstraat 15
2300 Turnhout, BE
Joseph Bensstraat 21
1180 Ukkel, BE
Pleinweg 136
3083 EP Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE
Schoenmakersstraat 19
6041EX Roermond, NL
Grotestraat 23
5931 CS Tegelen, NL
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg, NL
Geldropseweg 105
5611 SE Eindhoven, NL
Breestraat 146-148
2311CX Leiden, Zuid Holland, NL
Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL
Theresiastraat 151 - 157
2593 AG Den Haag, Noord Holland, NL
St.-Katelijnevest 53
2000 Antwerpen, BE
Beethovenstraat 9-b
1077 HL Amsterdam, Noord Holland, NL

2 REACTIES

  1. Ik snap niet waarom er zo’n grote markt is voor noise cancelling hoofdtelefoons.
    Doe mij maar een p7: goedkoper, kliknt beter hoef niet op te laden met enige nadeel is dat er een kabel aan zit.

    Ik denk dat een factor is dat er geen uitstekende opties voor gesloten hooftelefoons op de markt zijn (als je een open model wilt dan moet een teleurgestelde met de HD600 nog geboren worden). bestaat er een geweldig klinkende goed isolerende lage inpedantie comfortabele hoofdtelefoon tussen 300 en 600 euro?
    Als ik de reviews lees dan zijn meeste mensen het alleen eens over OPPO PM3 waar ik niet verliefd op werd en shure 1540 die veel mensen niet “direct”(sorry voor mijn gebrekkige audiofielische woordenschat) genoeg vinden een waar over ik bij innerfidelity las dat geluid verslechterd bij hogere volume, wat ik ook heb ervaren toen bas een van de drivers eextra trillingen liet horen.

    • Ik ben sinds kort één van de eerste eigenaren in NL van een PX. Noise cancelling was voor mij geen doel, maar is wel handig in een aantal situaties: in een open kantoortuin, bij werken onderweg (hotel/restaurant) of voor die ene keer dat ik met trein/vliegtuig reis.

      Afgelopen vijf jaar heb ik tal van hoofdtelefoons gehad en geluisterd. Ook de P7 wireless, die ik nog voor de introductie van de PX heb verkocht.

      Inmiddels is de PX ingespeeld en ben ik erg onder de indruk van de prijs/kwaliteitverhouding. Iedere hoofdtelefoon is in feite een compromis, maar de PX sluit op dit moment het beste aan bij mijn smaak en mijn wensen:

      – Te gebruiken met mijn iPhone 7 (MP3 320 klinkt echt goed)
      – Dankzij ingebouwde versterker voldoende volume en dynamiek
      – Relatief compact en plat op te bergen in mijn laptoptas
      – Ruimtelijkere soundstage dan P7W
      – Betere scheiding instrumenten dan P7W
      – Beter midden (o.a. stemmen) dan P7W
      – Premium afwerking (geen plastic zoals Sony/Bose)
      – Beter comfort (P7 had vrij harde hoofdband)
      – Zeer goede allrounder (95% van mijn muziek klinkt goed)

      Noise cancelling is altijd een compromis, maar B&W heeft hier goed werk geleverd, waarbij je als gebruiker zelf de keuze hebt in het balanceren tussen middel en kwaal.

      Tot slot klinkt deze PX nieuw uit de doos niet overtuigend. Minimaal één acculading inspelen (rond de 22 uur) of bij een dealer luisteren naar een ingespeelde PX .

×