Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Mogelijkheden
  Geluid
  Prijs

  De techniek

  cherry on top

  De techniek achter de Zeppelin is niet gering. De speaker units: twee tweeters, twee FST midden drivers en een speciale lange-slag woofer zijn van hoge kwaliteit zoals we van een topmerk als B&W mogen verwachten. Deze worden aangestuurd door een krachtige klasse D versterker met DSP. Deze DSP zorgt er voor dat kwalitatief minder goed materiaal wordt opgepoetst voor een betere weergave. Dit is ons tijdens de test ook opgevallen. Alle bitrates, van 128k tot 320k in MP3 klinken gewoon erg goed.

  Tijdens de testperiode bekroop me het gevoel dat de Zeppelin zich als een kameleon aan de ruimte aanpast. Hierover kon ik echter niets in de specificaties terugvinden, maar wanneer ik de speaker namelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatste merkte ik initieel op dat er ofwel aan het laag of juist aan het hoog mocht worden bij geregeld. Na een minuut of tien bleek het geluid als bij toverslag weer geheel in balans. De ‘magic powers’ van Bowers?

  Connectivity

  Waar de eerste generatie Zeppelin producten specifiek waren gericht op het Airplay streaming protocol van Apple, heeft B&W nu heel slim haar doelgroep uitgebreid door de mogelijkheid van Bluetooth connectie en Spotify Connect. Dit betekent dat de Zeppelin niet enkel met Apple werkt, maar ook uitstekend met een Android device overweg kan. Het is dus niet de vraag of, maar hoe je de verbinding wilt maken; de Zeppelin spreekt elke taal.

   

  connectivity
  Wifi G en N zijn geïntegreerd. Daarnaast ook ethernet, analoog in en bluetooth.

  De Zeppelin is natuurlijk uitgerust met 802.11g en 802.11n Wi-Fi, maar je kunt deze ook aansluiten met een netwerkkabel; door Alpha-Audio nog steeds de aanbevolen methode voor het betrouwbaar streamen van content. Ik kies nu uiteraard voor Wi-Fi, want ik koop een dergelijke unit met een specifiek doel voor ogen; overal muziek en dan in het bijzonder op de plekken waar bij mij in huis geen netwerkkabel ligt.

  Mocht je de speaker willen gebruiken op plekken waar geen netwerk voorhanden is, dan staat de Zeppelin je nu dus ook toe om je device via Bluetooth te koppelen. Een druk op de onzichtbare toets rechts van het logo is voldoende om de devices te kunnen pairen. Wil je bekabeld kunnen luisteren, dan is het inpluggen van een 3,5 stereo jack kabel voldoende om de tiptoets van de lijningang aan de linkerkant van het Bowers & Wilkins logo te laten oplichten. Is deze verlicht, dan is een lichte druk links van het logo voldoende om naar de lijningang over te schakelen.

   

   

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Geef een reactie