Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Mogelijkheden
  Geluid
  Prijs

  Bediening

  Zeppelin-Wireless-Beauty-1

  De Zeppelin maakt handig gebruik van de intuïtieve functionaliteit van bestaande producten en diensten. De feitelijke bediening van de Zeppelin gebeurt hierom in de eerste plaats niet op de Zeppelin zelf, maar op het device naar keuze. Waarom ook niet? Op deze manier kan B&W haar ontwikkelingsbudget primair richten op design en geluidskwaliteit. Twee core competenties waar Bowers & Wilkins al decennia in uitblinkt.

  Zelf heb ik voornamelijk gespeeld met iTunes, omdat iTunes naadloos werkt met de verschillende devices onderling. iTunes (versie 12) toont in de bovenbalk rechts naast de volumeschuif een Airplay icoontje. Dit is een blokje met een driehoekje eronder. Wanneer je hier op klikt, dan kun je kiezen uit de computer zelf of een Airplay ondersteunend apparaat. In dit geval de Zeppelin.

   

  Dit werkt uiteraard ook met een portable Apple device die Airplay ondersteunt. Open je favoriete muziekdienst, bijvoorbeeld Tidal, Schakel Airplay in en kies voor de gewenste device. Apple ziet de Zeppelin vervolgens gewoon als Airplay speaker. Dit betekent voor de gebruiker: wat je ook aanbiedt; hij is er en hij doet het. Indien de Zeppelin in stand-by modus is geschakeld, schakelt deze zichzelf binnen vijf seconden in. Krijgt de Zeppelin meer dan twintig minuten geen signaal, dan schakelt deze ook weer geheel zelfstandig over naar de stand-by modus. Simplicity rules.

  In de praktijk gebruik je iTunes gewoon zoals je dit gewend bent. Eventueel met de Apple remote app om iTunes op afstand via je portable Apple device te bedienen. Wees gerust, het hoeft allemaal niet perse via iTunes of via de control app, want in bepaalde situaties blijkt dit minder handig. Met de drie knoppen bovenop de Zeppelin unit kun je heel eenvoudig het volume bijregelen en de Airplay stream pauzeren en weer opstarten. Erg handig als er zich een beller aandient op de telefoon waarmee je de Zeppelin met Apple remote bedient.

  Stream je echter direct vanaf je telefoon, dan mute het signaal naar de Zeppelin automatisch als er naar dit device wordt gebeld.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Geef een reactie