Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Mogelijkheden
  Geluid
  Prijs

  Klank

  Bowers & Wilkins heeft een klank waarvan je moet houden. Deze is heel muzikaal en niet geheel vrij van kleuring. Juist deze kleuring laat het geluid in dit geval grootser klinken dan dat je zou verwachten van een dergelijke compacte unit. Piano klinkt niet als een muziekdoos, maar de Zeppelin is (afhankelijk van de ruimte) in staat om een volwaardige piano neer te zetten.

  Door het krachtige en diep doorlopende laag krijgt dancemuziek net even dat duwtje om je, zelfs bij lagere volumes, lage tonen te laten ‘voelen’. En dat bij een dergelijke compacte afmeting. De nummer Daddy van Emeli Sande en Reason van Selah Sue zetten bijvoorbeeld een zeer indrukwekkende en ruimte vullende presentatie neer. Als je denkt dat het laag niet dieper kan gaan, gaat het nog net even een tandje dieper. Heerlijk. Zet hem gerust een streepje harder, het doet hem niets. Door de solide bouwwijze blijft de klank loepzuiver en door het hoge gewicht zal de unit niet aan de wandel gaan bij dergelijke lage frequenties.

  De Zeppelin is echter geen primitieve discoblazer, al kan deze het wel zodanig hard spelen dat alle vrouwen in mijn leven binnen no-time het huis uit vliegen. Kat voorop. Nee, de Zeppelin is veel meer een speaker met krachtreserves die heerlijk op de achtergrond speelt en hierbij gedetailleerd en uiterst muzikaal zijn werk doet. Hij verdwijnt hiermee in de ruimte en laat je de muziek op een subtiele manier beleven. De DSP zorgt onder alle condities voor een gebalanceerde en kristalheldere klank en onder luide volumes past hij alles zodanig aan dat de unit onder elke omstandigheid heel blijft. Hufter proof dus. Een hele geruststelling met twee hele jonge dochters.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Geef een reactie