Review Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Voordelen

 • Eenvoud
 • Beleving
 • Volwassen klank
 • Solide gemaakt

Nadelen

 • Prijs
 • Klankkleur niet aan te passen
 • Alleen in zwart
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Mogelijkheden
  Geluid
  Prijs

  Conclusie

  De Zeppelin speelt de sterren van de hemel. En het is ook nog eens een ‘drop dead gorgeous’ product. Dit wil je. En dit wil ik ook. Nu was de vorige generatie al erg goed, de laatste generatie Zeppelin is een echt volwassen product geworden. De Zeppelin tovert moeiteloos een tsunami van muziek in nagenoeg elke ruimte, zonder dat deze zich in negatieve zin opdringt. Ook mijn vrouw en kinderen waren, elk om geheel eigen redenen, weg van de Zeppelin.

  Waren de units goedkoper, dan zouden beide dochters een Zeppelin krijgen voor het goede schoolrapport. Moeders er een voor in de slaapkamer en ondergetekende er een voor op kantoor. Ja, zo goed speelt deze Zeppelin. Nee, de Zeppelin is niet goedkoop. Hij kost, ten tijde van schrijven, een kleine zevenhonderd Euro, maar dit bedrag is hij wel dubbel en dwars waard. Een absolute aanrader.

  Wish list

  Blijft er behalve een spierwitte of bloedrode Zeppelin nog iets iets te wensen over? Persoonlijk zou ik het fijn vinden om, per unit, de geluidskarakteristiek naar eigen wens aan te kunnen passen, want soms klinkt het geheel (afhankelijk van de ruimte en plaatsing) een fractie te vet. Uiteraard via de app. Heel subtiel. Zeg een decibel in verschillende frequentiegebieden.

  Twee Zeppelins in dezelfde ruimte? Dan zou ik graag de keuze hebben ze afzonderlijk in mono-links en mono-rechts te schakelen. Zo kunnen ze samen in een grotere ruimte voldoende stereo effect en geluidsdruk creëren als je dit op een bepaald moment zou wensen. Maar mis ik dit nu echt? Nee.

  We introduceren voor de Zeppelin graag een nieuwe term; “Drop & Play”. Want dat is van toepassing op dit product; zet hem nonchalant op een willekeurige plek, laat hem mooi wezen en denk er verder niet meer over na. Met de Zeppelin Wireless zet Bowers & Wilkins een magistraal concept neer dat beantwoordt aan de verwachting die je van een B&W product mag hebben. Ondanks zijn relatief kleine behuizing creëert de Zeppelin met het grootste gemak een fantastische geluidsbeleving.

   
   

  Winkels met Bowers Wilkins

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Geef een reactie