Home Review: Bryston BDP-3 Digital Player

Review: Bryston BDP-3 Digital Player

5

Voordelen

  • Klank
  • Imaging
  • Design en afwerking
  • Prijs-kwaliteit

Nadelen

  • Spartaans ogende Manic Moose web interface
  • Geen wereldschokkende verschillen met de BDP-2

Prijs: € 4290

Klankbalans
Geluidsbeeld
Connectivity
Functionaliteit
Prijs
Bryston BDP-3 Digital Player

Connectivity

Inhoud

 

Net als bij zijn voorganger heeft de BDP-3 trigger in- en uitgangen. Nieuw zijn de twee afdekdopjes in de behuizing waarbij een Wi-Fi symbooltje staat gedrukt. Deze dekken de voor-gestanste gaten af die zijn bedoeld zijn voor de antennes van een additionele interne Wi-Fi-optie.

Op het gebied van digitale aansluitingen neemt de BDP-3, net als de BDP-2 genoegen met slechts twee S/PDIF uitgangen. Een BNC variant met een uitgangsimpedantie van 75 Ohm en een gebalanceerde AES/EBU uitgang met een uitgangsimpedantie van 110 Ohm. Gelukkig geen RCA-uitgang of erger, een optische variant. Beide laatstgenoemden zijn immers inferieur aan BNC, AES/EBU en USB. Zeker in een DSD-waardige speler als deze Bryston.

De eSATA connector van de oude BDP-2 is komen te vervallen, maar hiervoor heeft de BDP-3 weer een drietal USB3.0 highspeed poorten, waarvan er twee volledig gescheiden zijn van de overige USB-poorten, voor teruggekregen. Hiermee scheidt de fabrikant de inkomende en uitgaande datastromen en dit lijdt, hoe minimaal ook, toch weer aan een schonere weergave.

Let op de gescheiden (witte) USB3.0 sectie.

Volgens Bryston zou de BDP-3 door deze gescheiden USB-poorten met een grotere selectie aan niet-Bryston DAC’s, waaronder exemplaren gebaseerd op het Steamlength protocol, overweg kunnen. Deze dulden namelijk geen USB-opslagdevices in dezelfde USB-keten.

Er is nog slechts een enkele RJ45 ethernetpoort aanwezig en ook het blokje van vier USB2.0 poorten is met de helft gereduceerd. Maar niet getreurd, de BDP-3 heeft desondanks toch maar liefst vijf USB2.0 poorten; drie op achterzijde, twee aan de voorzijde en dit brengt het totaal aan USB-poorten inclusief de drie highspeed USB3.0 poorten op acht(!) USB-poorten. We mogen dus voorzichtig concluderen dat de Canadezen een soort van USB-fetisjisten zijn.

5 REACTIES

  1. Mooie en uitgebreide review van een interessante streamer!
    Heb op basis van een analyse en wat buikgevoel voor de gelijk geprijsde Auralic Aries G2 gekozen. Had namelijk de indruk dat de USB uitgang (die het liefste wilde gebruiken) bij Bryston niet helemaal op het eerste plan stond en zie die indruk nu min of meer bevestigd.
    Ben desondanks erg benieuwd naar een vergelijking van beide apparaten dus mochten jullie nog eens in de gelegenheid zijn dan graag!

    • USB niet op het eerste plan? Dat lijkt me niet. Zeker niet gezien de inspanning van de fabrikant om een gescheiden USB-board toe te voegen om DAC’s met een Streamlength protocol te kunnen gebruiken. Via USB klinkt de BDP echt waanzinnig goed. De S/PDIF via het Bryston IAD-board alleen net even een nageldikte beter.

      • Precies dat door Bryston hoog geloofde IAD board (jitter reductie) geld niet voor de USB uit.
        Ook wat je schrijft over USB3 versus 2 en de suggestie om een jitterbug toe te passen snap ik niet helemaal.
        Laat onverlet dat het apparaat hemels zal klinken hoor! “Moest” alleen recent een keuze tussen de G2 en de BDP3 maken en gaf wat van mijn keuze criteria (en buikgevoel) weer.

  2. Ja, BDP’s zijn hele fijne streaming bridges. Manic Moose kan enorm veel als webinterface en ik ken ook geen uitgebreidere webinterfaces. Maar Manic Moose is niet echt intuïtief. Je moet er echt even aan wennen en daarna werkt het ook als een tierelier.

    DoP is ‘echt’ DSD, alleen verpakt in een PCM-stream. Ook ik was altijd in de veronderstelling dat de BDP-serie ‘native’ DSD uitstuurde. Maar blijkbaar dus niet. Bryston geeft ook aan begin 2018 met een firmware update te komen waarna de BDP-3 (BDP1 en 2 weet ik niet) native DSD uitstuurt tot DSD512.

  3. “Vooralsnog DSD over PCM (DoP).” Volgens mij klopt dit niet en wordt gewoon “echt” DSD afgespeeld (maar wellicht vergis ik me),
    Ik was de eerste die deze speler in Nederland had en ik moet zeggen nu deze dus al een tijd te hebben me totaal niet verveeld en zeker in verhouding tot andere spelers de beste blijft. Alhoewel mijn net aangeschafte A&K SP1000 ook erg goed klinkt.

    En!! Manic Moose is een van de betere interfaces die ik maar kan bedenken, veel beter dan menig andere interface.

×