Review Cornered Audio – hele serie

Voordelen

 • Zeer interessant alternatief voor inbouw
 • Prima prestaties
 • Brede afstraling
 • Gemakkelijke montage

Nadelen

 • Kleinere modellen missen body
 • Mist wat focussering
 • Prijs: € Divers

  Afwerking
  Aanstuurbaarheid
  Sound
  Prijs
  Cornered Audio

  De smaakjes

  Zoals we al hebben aangegeven, zijn er diverse smaken bij Cornered Audio. Wij hebben de C3, (490 euro per paar) C4 (750 euro per paar), C5 (900 euro per paar), C5 TRM (1100 euro per paar) en C6 TRM (1690 euro per paar) ter test gekregen van More Music. Hoe hoger het nummer, hoe groter de speaker. De C6 is een beetje een uitzondering. Deze is wel groter, maar is gemaakt voor hoge belasting en gebruik met een subwoofer. Een soort ‘kroegspeaker’, maar dan heel mooi.

  Korte specificaties

  Even wat korte specificaties. Dan hebt u een idee waar we het over hebben. De C3 heeft een 4-inch woofertje en een 1-inch softdome. De C4 heeft een extra 4-inch passieve radiator erbij voor wat meer body. De rest is nagenoeg gelijk. De C5 heeft een 5,25-inch woofer, plus passieve radiator en een 1-inch softdome tweeter. De TRM heeft in plaats van een softdome-tweeter een 1-inch hoorntweeter. De C6 en TRM beschikken over een 6,25-inch woofer met een andere afstemming (vanaf 70 Hz). De TRM heeft dus een hoorn in plaats van een softdome.

  De TRM-versies hebben zowel een iets hoger rendement, als een hogere belastbaarheid. We hebben ze uiteraard naast elkaar beluisterd. Het verschil in klank en presentatie is behoorlijk groot. Wat beter is, is geheel afhankelijk van de akoestiek en smaak. De TRM’s zijn wat energieker en frisser. Detaillering is niet groter, maar het komt wel meer naar voren. Kortom: gewoon luisteren.

   
   

  3 reacties

  1. Net wat je schrijft, hier is zeker een doelgroep voor. Niet iedereen is bereid om de luidsprekers de ruimte te geven in het interieur die ze verdienen. Zou je ook iets kunnen zeggen over het effect van plaatsing strak tegen een muur in de hoeken in de vorm van contactgeluid? Dat lijkt me voor huisgenoten en buren ook van belang.

  Geef een reactie