Review Cornered Audio – hele serie

Voordelen

 • Zeer interessant alternatief voor inbouw
 • Prima prestaties
 • Brede afstraling
 • Gemakkelijke montage

Nadelen

 • Kleinere modellen missen body
 • Mist wat focussering
 • Prijs: € Divers

  Afwerking
  Aanstuurbaarheid
  Sound
  Prijs
  Cornered Audio

  De sound

  Cornered Audio

  Hoe klinkt zo’n gekke hoekspeaker nou? Het is even wennen, maar eerlijk gezegd is het helemaal niet slecht! De presentatie is opvallend ruimtelijk en los. Het is overduidelijk zo afgestemd, want soms voelt het een tikkie gekunsteld. Het gaat ook in zekere zin ten koste van de focussering: stemmen en instrumenten zijn wat groter dan we gewend zijn. Maar feit is: het is niet storend en het moet ook wel, want anders plakt alles tegen de muur.

  We horen bij de C3 en iets mindere mate C4 dat er fundament mist. Dus we raden bij die modellen toch een subwoofer(tje) aan om wat extra body te realiseren. Er zijn inbouw subs te koop bij diverse merken. Bij de C5 en C5 TRM is het prima mogelijk zonder subwoofer te spelen. Al zullen bass-junkies zeker laag gaan missen: écht diep gaat het niet. Maar dat missen wij alleen bij zware, elektronische muziek. Of natuurlijk orgelwerk. Niet bij akoestisch werk of gewone pop.

  De C6 TRM is een geval apart. Dat is een geweldig model, maar daar moet gewoon een subwoofer bij. Daar is hij voor ontwikkeld. We hebben voor de test even een Elac-sub erbij gepakt. Dat is niet een match from heaven, maar het speelt. En het heeft eerlijk gezegd in zekere vorm een fun-factor! Dat er zoveel muziek uit een hoekspeaker kan komen. Al is de C6 TRM ook weer geen kleine jongen.

  Onze keuze…

  Onze voorkeur gaat zonder enige twijfel uit naar de C5 TRM. Dat is een model dat naar onze mening de sweet spot raakt. Hij is van zichzelf compleet genoeg om een totaal-oplossing te vormen voor heel veel gebruikers. Hij is niet lastig aan te sturen, heeft een prettige sprankel in het midden en hoog en is niet te groot: hij valt niet direct op in het wit op een witte muur. Daarnaast is de prijs nog te overzien voor een oplossing in een ruimte waar muziek niet de hoofd-prioriteit heeft.

  De C3 en C4 zijn weliswaar kleiner en goedkoper, maar zijn niet echt lekker bruikbaar zonder subwoofer. Ze kunnen wel voor surround ingezet worden. De C6 is meer voor ‘pro’ gebruik waar één of meer subwoofers ter ondersteuning worden geplaatst.

   
   

  3 reacties

  1. Net wat je schrijft, hier is zeker een doelgroep voor. Niet iedereen is bereid om de luidsprekers de ruimte te geven in het interieur die ze verdienen. Zou je ook iets kunnen zeggen over het effect van plaatsing strak tegen een muur in de hoeken in de vorm van contactgeluid? Dat lijkt me voor huisgenoten en buren ook van belang.

  Geef een reactie