Review Cornered Audio – hele serie

Voordelen

 • Zeer interessant alternatief voor inbouw
 • Prima prestaties
 • Brede afstraling
 • Gemakkelijke montage

Nadelen

 • Kleinere modellen missen body
 • Mist wat focussering
 • Prijs: € Divers

  Afwerking
  Aanstuurbaarheid
  Sound
  Prijs
  Cornered Audio

  Conclusie

  We hebben een hele serie getest. Dus het is vrij lastig - zo niet onmogelijk - om een score te geven. Die verschilt namelijk per product. Wij vinden de C5 de meest interessante uit de serie. Deze is voldoende body om een gebalanceerde weergave te realiseren. De C4 en C3 hebben eigenlijk een subwoofer nodig om het nodige fundament te bieden. De C6 TRM kan veel luider, maar moet ook een subwoofer hebben. Meer een oplossing voor een kroeg of restaurant dus.

  Naar onze mening bieden de C5 en C5 TRM de juiste balans. Wij neigen vanwege de extra sprankel meer naar de TRM-versie. Maar dat is smaak en geheel afhankelijk van de akoestiek.

  Metingen Cornered Audio

  Inhoud

  We hebben alle luidsprekers gemeten. Dit is gebeurt in onze meetkist, omdat vrije veld niet de juiste resultaten opleverde: geen juiste balans. Houd dus rekening met het feit dat er hoe dan ook reflecties meegemeten worden, omdat het in een kist is gemeten. Vervormingsmetingen zijn naar ons inzicht wel representatief.

  We hebben voor de metingen een microfoon van MB gebruikt, een Audient ID14 interface en AudioTester software. We hebben geen weging toegepast.

  Cornered Audio C3

  Cornered Audio C4

  Cornered Audio C5

  Cornered Audio C5 TRM

  Cornered Audio C6 TRM

   
   

  3 reacties

  1. Net wat je schrijft, hier is zeker een doelgroep voor. Niet iedereen is bereid om de luidsprekers de ruimte te geven in het interieur die ze verdienen. Zou je ook iets kunnen zeggen over het effect van plaatsing strak tegen een muur in de hoeken in de vorm van contactgeluid? Dat lijkt me voor huisgenoten en buren ook van belang.

  Geef een reactie