Review Denon AH D7200

Voordelen

 • Mooie, strakke afwerking
 • Uiterst gebalanceerd geluid
 • Goede eigenschappen van open en gesloten systeem verenigd
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Geen 3,5 mm plug met korte kabel meegeleverd
 • Geen opbergdoos / zak meegeleverd
 • Niet portable
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Denon AH-D7200

  De concurrentie

  Denon AH-D7200

  Ter vergelijking luisteren we naar de Oppo PM-3, een gesloten hoofdtelefoon met een magnetostatische driver. Deze mist in vergelijking met de Denon punch in het laag.

  Bij de beoordeling van de kwaliteit spelen subjectieve factoren een rol, dat kan niet anders. Ook bij uw recensent. Wij vinden de basweergave van de AH-D7200 precies goed, terwijl een ander juist een wat meer geprononceerde basweergave zou willen.

  Bij Alpha-Audio beoordelen we een neutrale weergave als een positieve eigenschap. Daarom vinden wij dat de P9, het flagship model van Bowers & Wilkins, een te nadrukkelijke bas laat horen wat afbreuk doet aan de tonale en muzikale balans en aan de focussering. Dan de Nighthawk en Nightowl van Audioquest. In onze review schrijft collega Jaap dat de open Nighthawk aan de tamme kant is in het hooggebied. En de gesloten NIghtOwl kan soms het laag wat te veel aanzetten.

  De AH-D7200 lost de tekortkomingen van beide Audioquests op. De Focal Elear komt dichtbij de Denon. Of liever, de Denon komt dichtbij de Elear. Maar…de Focal is een open systeem en bovendien 200 euro hoger geprijsd dan de AH-D7200.

   
   

  Winkels met Denon

  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE
  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  4 reacties

  1. Nog een aanvulling op mijn eerste bericht. Doordat ik de mini Jack kabel van de D7100 heb kon ik deze aansluiten op de D7200. Resultaten met Hi-res materiaal via de iPhone aangesloten op de dragonfly Red en Chord Mojo waren ook top! Dus hij is misschien niet voor mobiel gemaakt, maar is daar ook zeker geschikt voor!

  2. Inderdaad wow, Ik heb ook de voorganger van de 7200, maar nu ook in het bezit van deze hoofdtelefoon. Is echt beter op alle fronten. Door de recensie gaan luisteren. Voor een gesloten systeem echt super! Ben blij dat jullie voor neutraliteit gaan als referentie voor het luisteren. Hier kan je uren naar luisteren. Zeer aambevelingswaardig! Bedankt voor de recensie!

  Geef een reactie