Review Denon AH D7200

Voordelen

 • Mooie, strakke afwerking
 • Uiterst gebalanceerd geluid
 • Goede eigenschappen van open en gesloten systeem verenigd
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Geen 3,5 mm plug met korte kabel meegeleverd
 • Geen opbergdoos / zak meegeleverd
 • Niet portable
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Denon AH-D7200

  Metingen

  We kunnen vrij kort zijn over de metingen van de Denon. Die zijn gewoon goed. De frequentierespons is richting neutraal met een lichte boost (3 tot 4 dB) van het midden- en hooggebied ten opzichte van de Harman Curve. Denon heeft dus overduidelijk gekozen voor een open weergave. Echter ze hebben niet overdreven in dit geheel. Het laag bouwt netjes op en is vanaf 35 Hz gewoon prima op stoom.

  Wel zien we in de waterfall een overduidelijke resonantie tussen 40 Hz en 60 Hz. Die is niet terug te zien in de vervorming. Overigens vervormt het laag opvallend weinig voor een gesloten model. We kennen duurdere modellen die meer vervormen in het laaggebied.

  De enige spike die we zien is bij 2200 Hz. Die tikt de -60 dB aan, wat neer komt op -0.1%.

   
   

  Winkels met Denon

  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE
  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  4 reacties

  1. Nog een aanvulling op mijn eerste bericht. Doordat ik de mini Jack kabel van de D7100 heb kon ik deze aansluiten op de D7200. Resultaten met Hi-res materiaal via de iPhone aangesloten op de dragonfly Red en Chord Mojo waren ook top! Dus hij is misschien niet voor mobiel gemaakt, maar is daar ook zeker geschikt voor!

  2. Inderdaad wow, Ik heb ook de voorganger van de 7200, maar nu ook in het bezit van deze hoofdtelefoon. Is echt beter op alle fronten. Door de recensie gaan luisteren. Voor een gesloten systeem echt super! Ben blij dat jullie voor neutraliteit gaan als referentie voor het luisteren. Hier kan je uren naar luisteren. Zeer aambevelingswaardig! Bedankt voor de recensie!

  Geef een reactie