Review Gato AMP150 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Hij / Zij is mooi!
 • Hij / Zij klinkt fantastisch!

Nadelen

 • Hij / Zij heeft geen nadelen
 • Prijs: € 3995

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Gato Amp 150

  De Set-up

  Inhoud

  Gato Amp 150

  We sluiten de Amp 150 aan op onze referentieset:

  Op de Focals klinkt het goed, maar een beetje afstandelijk en soms ook een beetje fel in het hoog. De beryllium tweeters kunnen in combinatie met sommige versterkers te dominant worden.

  Gelukkig hebben we nog wat alternatieven in de voorraadkast. We sluiten de Piega Premium 501 uit de multitest vloerstaanders rond 4.000 euro aan op de Gato versterker. Qua design overigens ook een mooie match, deze ranke vloerstaanders met de Gato’s.

   
   

  10 reacties

  1. De Gato’s zijn hele snelle jongens , dat moet je prettig vinden om naar te luisteren .Ik denk persoonlijk , dat dit heel erg gauw gaat vervelen is mijn inschatting . Dat een flac bestand minder klinkt als een Cd vind ik niet vreemd . Ik weet uit eigen ervaring , dat je het verschil tussen een flac en een wav bestand goed kunt horen .De cd is nog een stap je verder/ beter in de muziek beleving .

  2. Dag Yung

   Uw review is zeer informatief en aangenaam om te lezen.
   Toch nog een vraagje uit interesse:
   Bij gebruik van de gebalanceerde lijningangen reageert de Gato Amp 150 dan als eindversterker of als geïntegreerde versterker? Kan dit op de versterker worden geselecteerd?
   Bedankt voor de mooie review!

   Gr
   Bart

   1. Dank voor uw vriendelijke woorden.
    De AMP150 kan handmatig, via de versterker, worden ingesteld als eindversterker. Wilt u het precies weten dan kunt u het beste de handleiding van de AMP150 downloaden. Daar staat ook in op welke lijningang de AMP150 werkt als eindversterker. Het is dus een of/of verhaal. Of u gebruikt het als geïntegreerde versterker, dan wel als eindversterker met 1 lijningang.

    1. Dank voor je duidelijke review, Yung!

     In de afgelopen maanden heb ik thuis 3 versterkers uit dezelfde prijsklasse in huis gehad om te testen. De Gato AMP 150, de Naim Supernait 3 en de Rega Aethos.

     Voor wat het waard is, hierbij mijn ervaringen met de Gato AMP 150 en mijn keuze voor een nieuwe versterker.

     Over smaak valt uiteraard te twisten, maar ik vind de Gato AMP 150 een prachtige versterker om te zien. Over de bouwkwaliteit en het unieke, gedurfde design niets dan lof. De versterker klinkt niet kunstmatig of koud, maar ook niet warm. Wat vooral opvalt is de natuurlijke transparantie. Je hoort alles. De Gato laat de muziek voor zichzelf spreken en dat is de grote kracht van deze versterker. Tegelijk is het ook een versterker waar je van moet (leren?) houden. Het is geen allemansvriend; het is een versterker zonder compromis. De AMP 150 is snel, levendig, dynamisch en ritmisch. Neutraal zonder dat het kleurloos is. Bij goede en warme opnamen is het klankbeeld zacht en honingachtig. Bij matige opnamen is de AMP 150 onverbiddelijk. Het geluid is helder, schoon en hyperrealistisch. Het hoog is fris en bevat veel microdetail. De match met mijn Sonus faber monitoren was goed vanwege hun ontspannen karakter. Ik zou de Gato niet zo snel aansluiten op zeer transparante luidsprekers. Het midden is schoon en diep, de bas is vol en enigszins losjes. Bij een laag volume is alles goed te horen. Het podium is heel luchtig, breed en diep. De Gato AMP 150 houdt alles in een stevige grip, maar mist naar mijn mening wat vloei. Het swingt niet echt lekker, de nadruk ligt vooral op controle. Klinkt soms wat dun/mager en mist wat rijkdom omdat het inzet op accuratesse en authenticiteit. Meerdere keren had ik de neiging om het volume wat lager te zetten door de enorme hoeveelheid microdetails. Een eerlijke versterker. Maar is het ook een heerlijke versterker? Mmm… moeilijk. Door de neiging wat steriel te klinken, mist de versterker wat atmosfeer. Een afstandelijk geluid en toch heel intens. Daar moet je van houden. De Gato zet in op schoon en net geluid met zo weinig mogelijk vervorming en mist voor mij wat schwung en spelplezier. Bij het luisteren worden mijn hersenen worden geactiveerd, niet zozeer mijn hart.

     De Naim Supernait 3 is een geweldige versterker. De dynamiek is fascinerend. Vol en rijk. Je zit op het puntje van de bank. Naar mijn smaak iets teveel van het goede. Het laag is behoorlijk prominent, alsof de loudness knop voortdurend aan staat. Het geluid vond ik na een tijdje wat vermoeiend.

     Bij de Gato stond voor mij de ‘treble’ -knop teveel open, bij de Naim stond voor mij de ‘loudness’-knop’ voortdurend aan. En de Rega Aethos?

     De Rega Aethos kenmerkt zich door de perfecte balans in het geluid. Het hoog is prachtig gedetailleerd en verfijnd, het midden straalt met kleur en diepte, het laag is super gecontroleerd en melodieus. In tegenstelling tot de Supernait 3 is de bas niet overheersend, het forceert mijn luidsprekers niet maar geeft ze een passend, vloeiend fundament en energie. De Rega Aethos heeft een betoverende indruk op mij gemaakt en combineert voor mij het beste van zowel Gato als Naim.

     De Rega Aethos is de versterker die ik heb gekozen. De muzikale betrokkenheid is optimaal. Geboeid en ontspannen luisteren met een glimlach. De voor mij perfecte balans tussen eerlijk én heerlijk.

     1. Dag Pieter,
      Mooi beschreven! Je schrijft treffend over de verschillen tussen drie versterkers die alle uitstekend presteren maar die toch elk weer onderscheidend zijn. De match met de luidsprekers maakt ook het verschil.

      Ik denk dat de Focals monitors (welke?) erg gevoelig zijn en dan kan Naim gewoon teveel van het goede zijn. Het zijn zeer krachtige versterkers die dynamiek en controle combineren.

      Dat de Gato AMP-150 teveel hoog zou hebben, kwam bij de Piega’s niet echt naar voren, terwijl dit wel een AMT-tweeter heeft. Op de Focal Sopra was de combinatie met de beryllium tweeters wel teveel, reden waarom we deze hebben vervangen voor de Piega-set voor de test.

      Versterkers en luidsprekers in deze (prijs)klasse zijn raspaardjes met karakter. Een goede combinatie hoor je niet alleen, je voelt het ook en dat beschrijf je mooi met de Rega. Als het klopt, weet je het meestal.

      Veel plezier met luisteren!

      1. Dag Yung,

       Hartelijk dank voor je reactie!

       De match met de luidsprekers maakt inderdaad het verschil. De Aethos bekrachtigt (letterlijk en figuurlijk) de klankkwaliteiten en het klankkarakter van onze Sonus faber Electa Amator 3. Zoals je zegt; als het klopt, weet je het meestal.

       Veel succes met de Alpha-activiteiten! Jullie zijn goed bezig!

  3. Mooie bij de Gato Audio Dia versterkers is dat bij iedere versie je een aantal elementen in geluidsbeeld behoud maar toch een heel ander klinkende versterker koopt.

   Dia 250S heeft met 2x250w (500w op 4ohm ) klasse D een heel mooi licht warm klinkend geluidsbeeld. Niet denken aan buizen warm of sloom, power snelheid en ongelofelijk gedetailleerd.

   Dia 400s heeft 2×400 (800w op 4ohm) klasse D. Niet zoals bij veel merken meer van het zelfde maar door de gebruikte hoog kwaliteit Pascal modules veel meer dynamiek, power en details. Iets minder warm klinkend maar de punch die deze geeft, geweldig. Vaak is erg gedetailleerd ook vaak kil of klinisch, deze niet. Meetappen met je voet en emotie in het geluidsbeeld belonen je met kippenvel. Daarbij ook nog eens een erg goede DAC en media module ( optioneel ) ingebouwd.

   Dia 150 klasse AB is mooi beschreven in de test.

   Voor mij was de keus niet moeilijk, de 150 was geen mooie match met mijn speakers. De match met de Dia 400s en mijn Scansonic MB3.5 met Ansuz mod was geweldig. Enige versterker die dit kunstje deed ( zelfs iets beter ) was de Aavik300, maar kost dan weer het zelfde als een mooie middenklasse auto.

   Een ding is zeker, zoals Yung Lee al aangaf. Deze versterker klopt gewoonweg helemaal. Kan deze Gato echt aanraden.

  4. Wat een enthousiasme en wat een prachtig apparaat om te zien! Hoe kan je de versterking vergelijken tot de concurrentie? Speelt het beduidend beter dan de versterking in een arcam s30 (s20?) En de nad m33? Ik mis een beetke hyperbolen alleen, oftewel waarin blinkt de ervaring uit? Holografisch 3d? Etc.

   1. “Beter dan” is altijd ingewikkeld want zeker op dit niveau gaat het om de match met de speaker. Deze versterker is snel, luchtig, accuraat in soundstage (maakt het niet groter dan het is) en krachtig. Je weet meteen of het goed zit; de match met de speaker, de opname, etc. En als het goed is klopt het. Deze laatste zin is wat Cruijff-achtig maar zo ervoeren we het wel. Deze versterker klopt gewoon.

  Geef een reactie