Review Gauder Akustik Arcona 100 luidpreker

Voordelen

 • Gaat ongekend diep
 • Zeer snelle presentatie
 • Detailrijk
 • Holografische beeldvorming

Nadelen

 • Zware belasting voor versterker
 • Matching met (eind)versterker
 • Prijs: € 7999

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Gauder Akustik Arcona 100 MK2

  Conclusie

  De Gauder Akustik Arcona 100 MK2 is een prachtige speaker als hij omringd wordt met de juiste apparatuur. Met de Moon 700i V2 is het écht een prachtige combinatie. Rond, snel, detailrijk en in balans. Met de combinatie Pass Labs XP-12 en Bryston 4B SST3 gaat het gewoon lang niet zo goed. Waar het precies zit, is lastig te zeggen, maar ons gevoel zegt dat de Bryston / Gauder combinatie niet zo lekker is. Maar eerlijk: dat hebben we niet eerder zo erg gehad.

  Voor 8000 euro haalt u een bijzonder potente speaker in huis. Een luidspreker met een hoge mate van precisie, snelheid en diepgang (letterlijk). Zorg wel voor een stevige eindversterker. Of nog beter: eindversterkers.

  Voor wie?

  Inhoud

  Gauder Akustik Arcona 100 MK2

  De Gauder Akustik Arcona 100 is een luidspreker voor wie van een krachtige sound houdt. Een grootse weergave met veel detail. Wij kunnen de keramische tweeter zeker waarderen. De hoogextensie is opmerkelijk. En de snelheid over de gehele linie idem.

  De koper moet er wel rekening mee houden dat de Arcona – eigenlijk alle Gauders wel – van een flinke slok ampères houden. Ja: de brug kan eruit… klopt. Maar ja… we raden toch een potente eindversterker aan. Just to be sure…

   
   

  6 reacties

   1. Ik gebruik een Audioquest Oak speakerkabel. De brug zet een extra stuk filter in waardoor het laag dieper doorloopt, maar ook steiler afgefilterd wordt. Dat geeft een zware belasting aan de versterker. Als je de brug eruit trekt, gaat het laag minder diep en is de filtering vriendelijker (er wordt een stuk filter buitengesloten).

  Geef een reactie