Review Hypex nCore 400 bouwpakket

Voordelen

 • Zeer detailrijk
 • Prachtig losse presentatie
 • Mooi open klankbeeld

Nadelen

 • Alleen XLR ingangen
 • Handleiding mag beter
 • Klankbeeld is wat fris
 • Prijs: € 650 (ex btw)

  Hypex nCore 400

  Paar puntjes

  Inhoud

  We kunnen gerust concluderen dat u voor 1300 ex btw een bijzonder goed setje mono’s in huis haalt. Het wordt ongelooflijk lastig, zo niet onmogelijk om meer kwaliteit te kopen voor dat geld.

  Toch is het niet allemaal rozengeur en manenschijn. We hebben een paar kritiekpunten. Allereerst missen we stappen in de handleiding (hadden we al aangehaald bij het artikel over het bouwen van deze kit. Daar is overheen te komen, maar het is een punt van aandacht.

  Ten tweede beschikt de nCore 400 alleen over gebalanceerde ingangen. Nu is dat wellicht een statement, maar het is niet heel handig. Ja: er zijn verloopstekkers of kabels die van XLR naar single ended gaan… maar toch.

  Tenslotte een praktisch probleempje: het gewicht. De mono’s zijn best licht. Met zware speakerkabels (wij spelen standaard met Audioquest Oak), is dat wel wat lastig: de kabel trekt gewoon de vesterker uit het rek. Nee: geen echt punt van kritiek… maar wel iets om rekening mee te houden.

   
   

  19 reacties

  1. Beste Jaap,

   Alweer een heel heldere en informatieve review van een niet alledaags product aan een haalbare prijs (typisch Alpha Audio).
   Kan je aangeven hoe deze Hypex Ncore 400 qua SQ zich verhoudt tot de versterkers uit jullie laatste multitest (Moon, AVM, Naim, Hegel)
   Wellicht niet gangbare vergelijking tussen een eindtrap en een geïntegreerde versterker maar ben benieuwd of de Hypex er uit springt qua SQ tegenover de ‘klassieke’ en populaire versterkers.

   Keep on going
   Geert

   1. Dag Geert,

    Dank je wel voor je reactie. Leuk te horen!

    Ik denk dat de nCore 400 prima mee komt, als is het wel de meest analytische van het stel. De AVM zal in de buurt komen op gebied van presentatie. Deze is echter wel een tikkie warmer. Wellicht door de voortrap.

    Ik zou de nCore het liefst combineren met een buizen voortrap. Dat lijkt me echt magisch. Ik ga dat zeker nog een keer proberen!

     1. Je hebt dit al eens aangegeven. Wie zou de importeur moeten zijn? Ik kan die nergens vinden voor Nederland of de benelux. Als er geen importeur is, is het voor ons niet interessant het te testen ivmm verkrijgbaarheid.

      1. Er is inderdaad (nog) geen importeur, maar is dat echt noodzakelijk? Bestellingen vanuit NL kunnen gewoon rechtstreeks bij de producent gedaan worden. Dit is een trend die we steeds meer zien, niet alleen bij hifi…geen tussenhandel (en marge)

       1. Wij werken eigenlijk – nog – niet met merken die geen importeur of service-beleid in NL hebben. Dat heeft echt te veel haken en ogen.

  2. Ik kan me helemaal vinden in de conclusies. Direct na het bouwen, was ik bang dat het toch niet de geluidskwaliteit bood die ik verwachtte. Maar na een weekje spelen, klaarde het hele klankbeeld op en viel alles op zijn plek. Wat een fantastische eindversterkers. Met een zeer goede – ietwat warme – voorversterker van Classé op Pioneer TAD speakers het beste dat ik ooit in huis heb gehad!

  3. Het is dan geen 2x mono meer maar bespaart aan kosten als je 2x Ncore op èèn voeding aansluit. Hypex verkoopt daar een speciaal aansluitbordje voor. Ik denk dat het zelfs in èèn kast past en dan ben je voor €1.000,- klaar. Ik schat in dat de voeding dat wel aankan, op normaal volume mogelijk niet merkbaar.

   Ik ben benieuwd of het ook zo goed klinkt bij ‘moeilijker’ en laagomiger luidsprekers, is het daar gevoelig voor.

   1. De voeding heeft wel een beetje reserve (600 watt maximaal), maar niet genoeg om 100% te leveren aan twee nCore400 modules. Je levert dus in aan dynamiek en vermogen. Ik zou het niet doen. Maar dat is mijn mening.

    1. Als je 2 Ncore aansluit op èèn voeding wordt door Hypex een andere voeding aangeraden (SMPS1200A400) met het dubbele vermogen 1.200w. Je bespaart €150,- + prijs van een kast.
     Het is alleen geen 2x mono meer.

  Geef een reactie