Review Hypex nCore 400 bouwpakket

Voordelen

 • Zeer detailrijk
 • Prachtig losse presentatie
 • Mooi open klankbeeld

Nadelen

 • Alleen XLR ingangen
 • Handleiding mag beter
 • Klankbeeld is wat fris
 • Prijs: € 650 (ex btw)

  Hypex nCore 400

  Conclusie

  Het is een bijzonder product, deze mono bouwkit van Hypex. De nCore modules leveren 400 watt, wat ruim voldoende is voor bijna alle luidsprekers. De versterkers presenteren met indrukwekkend veel detail. De beeldvorming is strak en opmerkelijk 3D. De speakers verdwijnen zonder moeite. En dat geeft veel focus op de muziek. Zoals het hoort. De klankbalans neigt naar fris. Dus wel even matchen op de speakers en set.

  Let er wel op dat er alleen XLR-ingangen zijn. En dat u wel even goed moet nadenken bij het bouwen. Niet alles staat gedocumenteerd. Dat hoeft niet erg te zijn natuurlijk.

  Specificaties

  Inhoud

  Hypex nCore 400

  Soort versterker UcD klasse D
  Vermogen 400 watt in 4 Ohm / 200 watt in 8 Ohm
  Maximaal ampere 23 ampere
  Dempingfactor +/- 1000
  Signaal / ruis 125 dB
  Frequentierespons 0-50kHz
  Schakelsnelheid (draaggolf) 470 – 530 KHz
  Voeding SMPS 600 watt
  Behuizing Aluminium / ijzer
  Prijs 650 ex btw / mono
  Link https://www.hypexshop.com/shop/shop.jsp
   
   

  19 reacties

  1. Beste Jaap,

   Alweer een heel heldere en informatieve review van een niet alledaags product aan een haalbare prijs (typisch Alpha Audio).
   Kan je aangeven hoe deze Hypex Ncore 400 qua SQ zich verhoudt tot de versterkers uit jullie laatste multitest (Moon, AVM, Naim, Hegel)
   Wellicht niet gangbare vergelijking tussen een eindtrap en een geïntegreerde versterker maar ben benieuwd of de Hypex er uit springt qua SQ tegenover de ‘klassieke’ en populaire versterkers.

   Keep on going
   Geert

   1. Dag Geert,

    Dank je wel voor je reactie. Leuk te horen!

    Ik denk dat de nCore 400 prima mee komt, als is het wel de meest analytische van het stel. De AVM zal in de buurt komen op gebied van presentatie. Deze is echter wel een tikkie warmer. Wellicht door de voortrap.

    Ik zou de nCore het liefst combineren met een buizen voortrap. Dat lijkt me echt magisch. Ik ga dat zeker nog een keer proberen!

     1. Je hebt dit al eens aangegeven. Wie zou de importeur moeten zijn? Ik kan die nergens vinden voor Nederland of de benelux. Als er geen importeur is, is het voor ons niet interessant het te testen ivmm verkrijgbaarheid.

      1. Er is inderdaad (nog) geen importeur, maar is dat echt noodzakelijk? Bestellingen vanuit NL kunnen gewoon rechtstreeks bij de producent gedaan worden. Dit is een trend die we steeds meer zien, niet alleen bij hifi…geen tussenhandel (en marge)

       1. Wij werken eigenlijk – nog – niet met merken die geen importeur of service-beleid in NL hebben. Dat heeft echt te veel haken en ogen.

  2. Ik kan me helemaal vinden in de conclusies. Direct na het bouwen, was ik bang dat het toch niet de geluidskwaliteit bood die ik verwachtte. Maar na een weekje spelen, klaarde het hele klankbeeld op en viel alles op zijn plek. Wat een fantastische eindversterkers. Met een zeer goede – ietwat warme – voorversterker van Classé op Pioneer TAD speakers het beste dat ik ooit in huis heb gehad!

  3. Het is dan geen 2x mono meer maar bespaart aan kosten als je 2x Ncore op èèn voeding aansluit. Hypex verkoopt daar een speciaal aansluitbordje voor. Ik denk dat het zelfs in èèn kast past en dan ben je voor €1.000,- klaar. Ik schat in dat de voeding dat wel aankan, op normaal volume mogelijk niet merkbaar.

   Ik ben benieuwd of het ook zo goed klinkt bij ‘moeilijker’ en laagomiger luidsprekers, is het daar gevoelig voor.

   1. De voeding heeft wel een beetje reserve (600 watt maximaal), maar niet genoeg om 100% te leveren aan twee nCore400 modules. Je levert dus in aan dynamiek en vermogen. Ik zou het niet doen. Maar dat is mijn mening.

    1. Als je 2 Ncore aansluit op èèn voeding wordt door Hypex een andere voeding aangeraden (SMPS1200A400) met het dubbele vermogen 1.200w. Je bespaart €150,- + prijs van een kast.
     Het is alleen geen 2x mono meer.

  Geef een reactie