Review Isotek Aquarius V5 – centraal powerhouse

Voordelen

 • Brengt rust
 • En focus
 • High en Low current
 • Oogt goed

Nadelen

 • Prijs is pittig geworden
 • Prijs: € 2499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Isotek Aquarius V5

  Inleiding

  Zoals de meeste lezers van Alpha Audio wel weten, zijn we op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van een test om objectief de kwaliteiten van een power conditioner in kaart te brengen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar de start is gemaakt. We stoppen natuurlijk niet met het (deels) subjectief in kaart brengen van onze bevindingen. En de kandidaat in deze test is de Isotek Aquarius V5. De opvolger van de welbekende Aquarius EVO3. We hebben beide modellen in huis (dankzij Keith Martin). 

  Waarom Isotek van de versie EVO3 naar de V5 is gegaan, kunt u lezen in onze review van de Isotek Titan V5 die nu vrij permanent in onze referentieset is opgenomen. De reden is eenvoudig: hij zorgt voor een veel fijner, rustiger en ruimtelijker klankbeeld.

  Isotek Aquarius V5

  De Isotek Titan is alleen voor eindverstekers en ‘grootgebruikers’. Het filter is niet geschikt voor bronnen. Nu kan dat gek klinken: als een filter heel veel capaciteit heeft, kan het toch voor elk apparaat werken? Nou… nee. Een filter werkt altijd optimaal met een bepaalde belasting. Het is dus aan de fabrikant om te kiezen voor welke belasting hij / zij een filter optimaliseert. De Titan is geoptimaliseerd voor zwaardere belastingen: de layout en componenten zijn daarop aangepast.

  De Aquarius V5 (2500 Euro) heeft zowel twee uitgangen voor eindversterkers (High Current) als vier uitgangen voor bronnen (Low Current). De filtering is anders. En dat is ook te zien in onze metingen. Daarover later meer.

  Het principe van ‘Direct Coupled‘ is overigens gelijk voor zowel de bronnen als de high-current output. Isotek probeert de filter-layout zo te maken dat het lijkt alsof een apparaat direct in de muur zit. In basis komt het erop neer dat er geen extra weerstand op de lijn mag zijn. Meer weerstand zorgt voor traagheid en futloze weergave (met name bij high-current apparaten). Dat wil niemand.

  Achterop de Aquarius zien we vier gewone uitgangen (6A) en twee high-current uitgangen (16A). Dan nog een Powercon-ingang. Die kunt u gebruiken om andere Isotek conditioners te koppelen. Handig. En een fijne extra is dat u een échte steraarde creëert, wat weer voordelen heeft in termen van eliminatie van eventuele brom én het opschonen van de aarde. Een probleem wat tot een paar jaar terug niet écht bekend was bij audioliefhebbers.

  Nieuwe behuizing

  Net als bij de Titan V5 is de behuizing compleet opnieuw ontworpen. En we moeten zeggen: het oogt écht strak. Nu ging het vorige design ook al een tijdje mee (volgens mij al een jaar of acht), dus een update was ook geen overbodige luxe.

  In de nieuwe lijn is natuurlijk alles zo ontworpen dat het allemaal netjes past. Op de Aquarius passen perfect twee Titans om maar iets te noemen. Wij tekenen ervoor… mooi stapeltje!

  Net als bij het vorige model krijgt u – wel zo prettig – een mooie netkabel om de Isotek Aquarius V5 tot leven te wekken.

  Type test
  Single test
  Type accessoire
  Energiefilter / regenerator
  Geleidermateriaal
  Koper
  Soort geleider
  Stranded
  Afscherming
  Ja
  Geschikt voor
  • Bronnen (Low current)
  • Versterkers (High current)
  Aantal aansluitpunten
  6
  Maximale belasting
  • 3680
  • 56
  Afmetingen
  • Breedte: 45 cm
  • Diepte: 35 cm
  • Hoogte: 11 cm
   
   

  Winkels met Isotek

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL

  Geef een reactie